Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”

Foto: Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”

In zijn hoogtijdagen viel Eden Hazard nauwelijks af te stoppen en hoorde hij bij de beste spelers ter wereld. Zo anders was dat tijdens de nadagen van zijn loopbaan. De Belgische aanvaller raakte al zijn zelfvertrouwen kwijt, vertelde hij in een openhartig interview.

De ooit gevreesde dribbelkoning Eden Hazard wil aan het eind van zijn loopbaan de bal niet meer

“Ik vroeg ploeggenoten of ze me de bal niet meer wilde geven”, deed Hazard uit de doeken bij Play Sports over zijn periode bij Real Madrid. Eerder was hij bij Chelsea nog onnavolgbaar met zijn dribbels, maar later wilde hij de bal het liefst niet meer hebben. “Het was helemaal op het einde van mijn carrière, toen ik nog amper speelde.”

“Ik had geen vertrouwen meer en wist dat ik niet meer kon geven wat ik daarvoor wel kon”, verklaarde Hazard de mentale dreun. “In mijn hoofd was het voorbij. Ik was mezelf niet meer. Daarvoor was ik iemand die altijd de bal wilde, daarom ben ik ook gestopt. Het ging niet meer. Mentaal was het zwaar.”

Neerwaartse spiraal na enkelbreuk

De zo glorieuze carrière kwam door een zware enkelkwetsuur in een neerwaartse spiraal terecht. Dat gebeurde in 2019, toen nota bene landgenoot Thomas Meunier met een charge Hazard afstopte. “Ik brak mijn enkel. Maar natuurlijk neem ik hem niets kwalijk. Het was een normale overtreding.”

“Ik heb in mijn carrière zwaardere tackles overleefd”, vervolgde de 126-voudig Rode Duivel. “Toen raakte ik ook niet geblesseerd. Waarom het toen wel gebeurde? Ik weet het niet. Ik heb misschien zoveel wedstrijden gespeeld, dat mijn lichaam het niet meer op kon vangen.” Oktober 2023 hakte Hazard de knap door een stopte met profvoetbal.

Was jij een Hazard fan?

  • Ja, tijdens zijn piek hoorde hij bij de allerbesten!
  • Niet mijn favoriet…
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie