Zelfmoordpoging oud-international België ternauwernood mislukt

Foto: Zelfmoordpoging oud-international België ternauwernood mislukt

Heftig nieuws vanuit België: oud-international Gilbert Bodart heeft maandag een mislukte zelfmoordpoging gedaan. De 61-jarige oud-keeper schreef een verontrustend afscheidsbericht op Facebook en zou in de Maas zijn gesprongen, maar door brandweer en politie uit het water zijn gehaald.

Gilbert Bodart ondernam een zelfmoordpoging maar werd gered

Diverse Waalse media meldden dit nieuws, waaronder SudInfo. Bodart zou op het sociale medium hebben geschreven dat hij het slachtoffer was geworden van oplichting, waardoor hij een bedrag van 115.000 euro kwijtraakte. “Ik ben aan het einde, mijn laatste uren”, schreef hij. “Ik kan dit kloteleven niet meer aan. Bedankt aan het gerecht, jullie hebben mijn dood op jullie geweten”, klonk het verwijtend naar de autoriteiten.

In koude Maas gesprongen

In de plaats Hoei zou Bodart naar een brug over de Maas zijn vertrokken, waar de inmiddels gearriveerde brandweer nog wel op hem heeft ingepraat maar niet kon voorkomen dat hij in het koude water sprong. Daar werd hij vervolgens door diezelfde hulpdiensten gered, waardoor zijn poging een einde aan zijn leven te maken niet is gelukt.

In het begin van de jaren ’80 groeide Bodart uit tot icoon van Standard Luik, waar hij vijftien jaar voor speelde. In het buitenland kwam hij uit voor Bordeaux, Brescia en Ravenne. De sluitpost beëindigde in 2002 zijn spelerscarrière, waarin hij twaalf interlands speelde. Als trainer leidde Bodart de volgende jaren een aantal kleinere Belgische clubs. In deze periode kwam hij meermaals in aanraking met justitie. In 2012 werd Bodart veroordeeld tot 42 maanden celstraf vanwege valsmunterij.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie