Consternatie in België na EK-afzegging Courtois: “Grote fout”

Foto: Consternatie in België na EK-afzegging Courtois: “Grote fout”

Het wordt Thibaut Courtois in zijn thuisland België bepaald niet in dank afgenomen dat hij zich nu al heeft afgemeld voor het EK 2024 in Duitsland. De doelman zou in principe op tijd hersteld kunnen zijn van zijn afgescheurde kruisband, maar kiest er zelf voor om langer door te revalideren zodat hij nóg fitter terug kan keren bij Real Madrid.

Belgen not amused over beslissing Real Madrid-doelman

Op het EK treft België in de groepsfase Slowakije, Roemenië en een winnaar van de play-offs. “We betreuren het nieuws dat Thibaut niet zal deelnemen aan het EK”, reageert de Belgische bond in een kort statement. “We respecteren zijn beslissing. We wensen hem veel beterschap en hopen hem snel terug op het veld te zien.”

Courtois liet zelf al weten dat een ‘vertrouwensbreuk’ met de huidige bondscoach Domenico Tedesco, die hem in juni jongstleden de aanvoerdersband afpakte, de keuze om het EK te skippen nog iets makkelijker maakte. Koen Casteels (VfL Wolfsburg) zal de vervanger van Courtois zijn.

‘Grote fout’

Oud-international Philippe Albert is niet te spreken over de handelswijze van Courtois. “Hij zegt (richting het EK, red.) voor maar 80 procent fit te zijn. Ik kan meerdere voorbeelden geven van spelers die op een WK hebben gespeeld terwijl ze niet 100 procent fit waren. Courtois maakt een grote fout. Thibaut beseft ook dat er de komende jaren niet dezelfde liefde zal zijn tussen hem en het Belgische publiek. Het is een egoprobleem dat aan de basis ligt van alles”, aldus Albert, voormalig verdediger van de Rode Duivels, in gesprek met RTBF.

Snap jij Courtois?

  • Ja, ik snap hem wel
  • Nee, ik snap hem niet…
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie