‘Goudhaantje’ Ronaldo oogst lof na bijzondere mijlpaal

Foto: ‘Goudhaantje’ Ronaldo oogst lof na bijzondere mijlpaal

Cristiano Ronaldo bereikte dinsdagavond maar weer eens een nieuwe mijlpaal in zijn toch al zo imposante carrière. De Portugees speelde zijn tweehonderdste interland en scoorde tegen IJsland ook nog eens de winnende treffer. Het leverde veel lofzang op voor de aanvaller.

Droomscenario voor Ronaldo

Ronaldo zag dat het niet mooier kon in zijn tweehonderdste interland voor Portugal. “Ik had niet om meer kunnen vragen in mijn tweehonderdste interland. Het was een spectaculaire, onvergetelijke avond. Ook door alles wat er georganiseerd werd. Ik wil daarvoor ook de mensen in IJsland bedanken”, vertelde Ronaldo tegenover RTP.

De Portugese kranten waren lyrisch over hun steraanvaller. “Voor de eeuwigheid”, roemt A Bola Ronaldo. Record spreekt van ‘Koning Reinaldo’ en ook bondscoach Roberto Martínez stak de loftrompet na de overwinning op IJsland. “Als je met Cristiano samenwerkt, zie je wat hij er allemaal voor doet om op zijn 38ste nog zo te kunnen presteren. Hij is nog altijd zo vastberaden om te laten zien dat hij de beste is. Maar hij helpt ook de jonge jongens. Ik heb van hem geleerd dat je je altijd jong kunt blijven voelen, hoe oud je ook bent.”

Ronaldo is zelf nog lang niet van plan om te stoppen en hoopt zijn records nog verder aan te kunnen scherpen. “Ik hoop mijn aantal interlands verder uit te uitbreiden, ook met doelpunten, als het kan. Ik bedank Gonçalo Inácio voor de assist. Ik wil ook benadrukken dat onze bondscoach uitstekend werk levert. We zijn druk bezig om zijn spelideeën uit te voeren op het veld. Het heeft nog tijd nodig om de plannen perfect uit te kunnen voeren.”

Is Ronaldo de beste speler ooit?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie