EK-dilemma’s voor Ronald Koeman

Foto: EK-dilemma’s voor Ronald Koeman

Bondscoach Ronald Koeman zal langzamerhand zijn blik gaan richten op het aankomende EK in Duitsland. Voor de keuzeheer van Oranje zijn er nog de nodige knopen door te hakken. Wat gaat Koeman doen met de spitspositie en heeft hij ook plek voor spelers als Ryan Gravenberch en Georginio Wijnaldum in zijn EK-selectie?

Wie is de beste spits voor Oranje?

De spitspositie voor Koeman is nog een flink hoofdpijndossier. Kan de bondscoach rekenen op de blessuregevoelige Memphis Depay en is Brian Brobbey wellicht de beste kandidaat? Het zijn vraagtekens voor Koeman, die volgens het Algemeen Dagblad niet voor niets andere spitsen in kaart wil brengen. “Afgelopen herfst werd in de staf besloten dat januari een maand wordt om aanvallers zoals Joshua Zirkzee (Bologna) en Thijs Dallinga (Toulouse) intensief te gaan volgen. Koeman wil zien of zij misschien iets kunnen brengen wat er nu nog niet is. Bij Dallinga kwam het al vervroegd tot een kennismaking. In november werd hij last-minute opgeroepen voor interlands tegen Ierland en Gibraltar. Er waren in die fase veel aanvallers geblesseerd.”

Gravenberch en Van de Beek terug in Oranje?

Ook op het middenveld zal Koeman volgens de ochtendkrant nog de nodige afwegingen moeten maken. “Januari is ook een maand om Ryan Gravenberch gericht te wegen. Als mogelijk interessante toevoeging voor het middenveld. Sinds zijn overstap van Bayern München naar Liverpool zit de carrière van de oud-Ajacied weer in de lift. En de start van Donny van de Beek bij Eintracht Frankfurt maakt nieuwsgierig. Trekt hij zijn carrière weer vlot in de Bundesliga?”

EK in gevaar voor Wijnaldum?

Daarnaast moet Koeman ook nog een beslissing nemen over Wijnaldum. Nadat de middenvelder koos voor een transfer naar Saudi-Arabië is Wijnaldum niet meer opgeroepen. “Dat kun je als een teken aan de wand zien”, stelt de krant, die ook een kanttekening plaatst. “Koeman kennende gaat hij ergens in deze periode een keer persoonlijk met Wijnaldum in gesprek. Zoals hij dat eerder deed met Wesley Sneijder en Daley Blind, die net als Wijnaldum veel hebben betekend voor het Nederlandse voetbal. Koeman vertelde Sneijder in 2018 dat het voor hem na 134 interlands ophield in Oranje. De middenvelder voetbalde toen net als Wijnaldum in de woestijn. Blind kreeg in 2023 juist te horen dat hij voorlopig international zou blijven.”

Moet Koeman Wijnaldum selecteren voor het EK?

  • Ja
  • Nee
542+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie