Duitse minister reageert op oproep voor uitzetting Mazraoui

Foto: Duitse minister reageert op oproep voor uitzetting Mazraoui

Joachim Herrmann heeft op de Beierse radiozender BR voor het eerst gereageerd op de oproep om Noussair Mazraoui het land uit te zetten. Volgens de politicus is dit onmogelijk om te doen.

Uitspraken Mazraoui vallen verkeerd

Mazraoui deed op social media onlangs gevoelige uitspraken door zijn steun uit te spreken voor de Palestijnen in de oorlog tussen Israël en Hamas. Het zorgde direct voor een hoop kritiek in Duitsland en bij Bayern München, dat besloot om de verdediger tijdelijk alleen te laten trainen en een gesprek aan te gaan.

Onrust in Duitse politiek

In de politiek was de actie van Mazraoui eveneens onderdeel van gesprek. Johannes Steiniger, Duits parlementslid namens de CDU, stelde op X (voorheen Twitter) dat Duitsland alles in het werk moest stellen om te onderzoeken of het de Marokkaan het land uit kon zetten en daarmee een helder statement kon maken.

Hij wees daarbij richting Herrmann, die als minister van Binnenlandse Zaken van deelstaat Beieren de mogelijkheid heeft om dergelijke zaken te laten uitzoeken. Volgens de beleidsbepaler is het niet verstandig dat Duitsland zélf stappen gaat ondernemen en ligt de komende periode de verantwoordelijkheid bij Bayern München.

“Ik kan in de regel alleen maar iemand deporteren als er ernstige strafbare feiten zijn gepleegd”, zo laat Hermann over de kwestie weten. “Daarom moet Bayern zich in dit geval zelf om de situatie bekommeren, want dit kan niet de boodschap zijn van spelers van Bayern München, voor wie ik veel waardering heb.”

Is dit een terecht besluit?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
337+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie