‘Droomtransfer Santiago Giménez wankelt’

Foto: ‘Droomtransfer Santiago Giménez wankelt’

Santiago Giménez is de voorbije maanden gelinkt aan menig topclub in Europa. De Feyenoord-spits doet er desalniettemin goed aan om nog een jaar langer in Rotterdam te blijven, zo stelt Martijn Krabbendam.

Feyenoord-spits stelt teleur in CL-campagne

“Er zijn wel spelers die misschien tot de conclusie moeten komen dat Feyenoord misschien wel een niveau is waar ze nog even een tijdje moeten blijven om uiteindelijk de volgende stap te kunnen maken”, zo opent de Feyenoord-wachter van Voetbal International. “Uiteindelijk gaat het er niet om of je drie keer tegen Excelsior scoort, maar die kans tegen Atletico moet gewoon een goal zijn.”

Volgens Krabbendam moet Giménez goed nadenken over zijn vervolgstap. “Als je dan aan de andere kant Morata en Griezmann ziet, dan is hij daar nog wel een paar niveautjes van verwijderd wat logisch is natuurlijk.” De conclusie is helder: “Op den duur gaat hij ook op dat niveau wel zijn goals maken. Hij moet daar alleen wel voor spelen. Als hij nu volgend jaar naar een ploeg in bijvoorbeeld Spanje gaat, heeft hij die garantie niet.”

Europa League als reddingsboei

Volgens Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad, zijn de Europese League-prestaties van Giménez misschien wel leidend. “Giménez heeft onmiskenbaar de potentie om uit te groeien tot één van de beste spitsen uit de moderne geschiedenis van Feyenoord. Maar of de absolute top straks al een reële optie is voor de Mexicaan, zónder tussenstap, zomaar rechtstreeks vanuit de Eredivisie, valt nog maar te bezien. Wat dat betreft komt de Europa League als geroepen: het is niet alleen voor dit Feyenoord een passend podium, ook voor oogappel Giménez.”

Kan Giménez in 2024 een Europese topclub aan?

  • Ja
  • Nee
493+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie