Dolle vreugde bij Australië: “Ik moet mezelf knijpen”

Foto: Dolle vreugde bij Australië: “Ik moet mezelf knijpen”

Australië had er natuurlijk nooit op gerekend de knock-outfase van het WK te bereiken, maar daar staan The Socceroos mooi wel. Die wonnen namelijk met 1-0 van een inspiratieloos Denemarken, waardoor ze in de achtste finale tegen de nummer één uit de poule van Argentinië speelt.

Bondscoach Graham Arnold, hevig geëmotioneerd, kon zijn geluk niet op na het laatste fluitsignaal. Voor de camera van de FIFA zei hij: “Ik ben zo ontzettend trots op de jongens. Hun inzet, ongelofelijk. Ik moet mezelf knijpen.”

Slechts één keer eerder overleefde Australië de groepsfase van een WK, in 2006. Arnold was toen overigens assistent van keuzeheer Guus Hiddink. “Ik had hier alleen zoveel vertrouwen in”, aldus de huidige ‘grote meneer’. “We werkten zo hard in aanloop naar dit toernooi. De inzet was geweldig, de mindset bewonderenswaardig. Vandaag is vierenhalf jaar werk tot uiting gekomen. De focus was er. Ik keek vanmiddag in de ogen van mijn spelers en wist dat het goed zou komen.”

Gekte in Australië

Niet alleen Arnold, ook de fans in Australië waren dolblij na de wedstrijd van woensdagmiddag. In Sydney en Melbourne barstte er in ieder geval een gekte van jewelste los, met rookbommen, fakkels en ander vuurwerk. Arnold, die overigens voor Roda JC én NAC Breda speelde: “De support thuis is geweldig, maar dit vieren? We gaan niets vieren. Dit is wat we willen. Nu moeten we rusten, slapen en herstellen. Even geen sociale media bekijken.”

Zorgt Australië voor een megastunt door het WK te winnen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Mooie beelden?

  • Vind ik wel
  • Mwah…
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie