Wiegman haalt wéér WK-finale: Engeland legt gastland Australië over de knie

Foto: Wiegman haalt wéér WK-finale: Engeland legt gastland Australië over de knie

Sarina Wiegman heeft opnieuw met Engeland de finale weten te halen van een groot toernooi. De Nederlandse bondscoach won met The Lionesses met 1-3 van gastland Australië. Daardoor haalde Engeland, net als op het EK vorig jaar, nu ook de finale van het WK. Na de EK-titel lonkt voor Wiegman en Engeland nu ook de WK-titel.

Wiegman verloor WK-finale met Oranje Leeuwinnen

Vier jaar geleden stond Wiegman ook al in de WK-finale, destijds was dat nog met de Oranje Leeuwinnen. De Nederlandse vrouwen moesten toen hun meerdere erkennen in de Verenigde Staten, dat toentertijd met 2-0 te sterk bleek.

Engeland kende een sterke start tegen Australië en had al vroeg op voorsprong kunnen komen, maar Georgia Stanway zag haar inzet gekeerd worden door de Australische goalie Mackenzie Arnold. Vervolgens bleven de kansen beperkt voor Engeland, dat maar moeizaam door de stugge defensie van Australië wist te komen. In de 36e minuut was het uiteindelijk toch raak: Ella Toone schoot op fraaie wijze de bal in de winkelhaak.

Engeland krijgt Australisch publiek stil

In de tweede helft gooide Australië de schroom van zich af en dat leidde na ruim een uur spelen tot de gelijkmaker van topscorer Sam Kerr. Toch bleek de vreugde onder de Australische fans maar van korte duur. Tien minuten later kreeg Lauren Hemp het publiek weer stil met de 1-2. Kerr kreeg in de slotminuten nog een grote kans op de 2-2, maar aan de andere kant besliste Alessia Russo definitief de wedstrijd. Engeland neemt het nu in de finale op tegen Spanje, dat in de andere halve finale te sterk bleek voor Zweden.

Wie wint de WK-titel?

  • Engeland
  • Spanje
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie