Voorspelling: Kraker en Pacific onderonsje in achtste finales Azië Cup

Foto: Voorspelling: Kraker en Pacific onderonsje in achtste finales Azië Cup

Terwijl de aandacht van menig voetbalvolger momenteel ligt op de grote Europese competities wordt er aan de andere kant van de wereld een toernooi gespeeld. Naast de Afrika Cup, wordt de Azië Cup momenteel ook gehouden. De groepsfase is net voorbij, waardoor de knock-outfase is aangebroken. De eerste échte kraker van het toernooi staat op dinsdag op het programma. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Australië – Indonesië en Saudi-Arabië – Zuid-Korea.

Australië – Indonesië

The Socceroos hebben een uitstekend reeks in de geschiedenis van de Azië Cup. Het land was tot en met 2005 namelijk lid van de OFC en speelde daarom mee met de Oceanische kampioenschappen. Hier was nauwelijks tegenstand voor Australië. In 2006 is het land dus overgestapt naar de Aziatische voetbalbond. Sindsdien doet het land dus pas mee aan de Azië Cup. In de vier voorafgaande edities deed het land altijd goed mee. Zo kwam Australië in 2007 en 2019 tot en met de kwartfinale. In 2011 werd het land tweede en in 2015 werd er gewonnen in eigen land.

Onder leiding van trainer Graham Arnold gaat het voorlopig goed met Australië op dit toernooi. Aanvoerder Mathew Ryan kent iedereen wel van AZ. Verder zit de selectie vol met spelers die in Europa vooral op het tweede niveau voetballen. In Groep B wist Australië vrij gemakkelijk eerste te worden door twee keer te winnen en eenmaal gelijk te spelen. India (2-0) en Syrië (0-1) werden verslagen en tegen Oezbekistan (1-1) eindigde het dus in een gelijkspel. Jackson Irvine is met 2 doelpunten voorlopig de topscorer van het land. Irvine speelt doorgaans bij het Duitse Sankt Pauli, maar gaat met Australië nu voor nieuw eremetaal.

De Merah Putih hebben al een tijd niet meer meegedaan aan de Azië Cup. De laatste keer dat Indonesië meedeed aan het Aziatische kampioenschap was in 2007. Dat was dan ook niet zo heel gek aangezien het toernooi toen ook in Indonesië was. Verder dan de groepsfase was het land tot nu toe nog nooit gekomen. Wat er dan ook gaat gebeuren tegen Australië, het is sowieso een historische wedstrijd voor het Indonesische voetbalelftal.

Het land heeft met Tae-yong Shin een Zuid-Koreaanse bondscoach. Twee spelers uit de selectie spelen momenteel in Nederland. Zo is Ivar Jenner van Jong FC Utrecht geselecteerd en Rafael Struick van ADO Den Haag is ook aanwezig. Struick wist zelfs nog een assist te geven in een wedstrijd. Indonesië had met Irak, Vietnam en Japan een best lastige groep. Er werd dan ook verloren van Irak (1-3) en Japan (3-1). Doordat Indonesië met 0-1 won van Vietnam pakte het drie punten. Daardoor behoorde het land tot de beste nummers drie van het toernooi, waardoor de spelers zich hebben geplaatst voor de achtste finale.

Wedtip Australië – Indonesië

Kijkend naar de geschiedenis van beide landen in de voetballerij én de prestaties op dit toernooi is het logisch dat de Australiërs topfavoriet zijn voor dit duel. Indonesië wist echter wel in elke wedstrijd te scoren tijdens de groepsfase. Ondanks dat moet Australië dit winnen. Daarom de tip: wedden op ‘Australië wint.’ Deze weddenschap heeft een odd van 1.20 bij Circus.

Australië wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Saudi-Arabië – Zuid-Korea

De wedstrijd tussen Saudi-Arabië en Zuid-Korea is met afstand de zwaarste ontmoeting van de achtste finale. De Saudische voetballers wisten tijdens het WK in Qatar natuurlijk te verrassen door van Argentinië te winnen in de groepsfase. Na het wereldkampioenschap vertrok de bondscoach. Daarna werd Roberto Mancini aangesteld. Met de Italiaan heeft het land natuurlijk een bondscoach met groot allure. De hoogtijddagen van de Saudische nationale ploeg liggen in de jaren 80 en 90. In 1984, 1988 en 1996 werd het Aziatische kampioenschap gewonnen door het land. In de edities van 1992, 2000 en 2007 werd het land tweede. Met zes medailles in de geschiedenis van de Azië Cup behoort Saudi-Arabië tot de drie meest succesvolle landen ooit van het toernooi.

Geen enkele speler van de nationale ploeg speelt in Europa. De meeste spelen bij Al-Hilal, Al-Nassr of Al-Ahli. In Groep F werd Saudi-Arabië eerste met zeven punten uit drie wedstrijden. Oman (2-1) en Kirgizië (0-2) werden verslagen en daarna werd er in een nietszeggende wedstrijd doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Thailand. Alle vier de doelpunten werden door verschillende spelers gemaakt. Het land is dus niet afhankelijk van één speler. Dit houdt in dat er ook niet echt een topscorer rondloopt binnen de selectie.

Net als de tegenstander heeft Zuid-Korea met Jürgen Klinsmann een bekende bondscoach voor de groep staan. De Zuid-Koreanen zijn er al sinds de eerste editie van 1956 bij en zijn dan ook een van de succesvolste landen ooit. Zuid-Korea wist twee keer de Azië Cup te winnen en dat waren ook de eerste twee edities in 1956 en 1960. Het land moet al 64 jaar wachten op een nieuw Aziatisch kampioenschap. Het is niet dat de Koreanen in al die jaren nooit in de buurt zijn geweest van een nieuwe overwinning. Het land werd vier keer tweede en vier keer derde. In totaal heeft het land dus tien medailles behaald en is daarmee recordhouder.

De kracht van Zuid-Korea ligt duidelijk in de voorhoede. Met aanvoerder Heung-min Son hebben ze een van de beste spelers van de Premier League in de selectie. Verder kan Klinsmann gebruik maken van Kang-in Lee die bij Paris Saint-Germain speelt. De defensie ligt in de handen van Min-jae Kim. De verdediger van Bayern München moet het achterin dichthouden. Zuid-Korea werd vrij verrassend tweede in Groep E achter Bahrein. Er werd namelijk gelijkgespeeld tegen Jordanië (2-2) en Maleisië (3-3). Daarvoor werd er wel gewonnen van Bahrein (3-1). Zoals in de uitslagen terug te zien is valt het op dat Zuid-Korea makkelijk scoort. Lee en Son hebben beide al 2 keer gescoord tijdens dit toernooi.

Wedtip Saudi-Arabië – Zuid-Korea

Volgens de bookmakers is Zuid-Korea de favoriet voor deze wedstrijd. Kijkend naar de prestaties van de Koreanen in de groepsfase vergeleken met Saudi-Arabië is dit een vreemd beeld. Zuid-Korea scoort gemakkelijk, maar de verdediging lijkt helemaal open te liggen. Onze voorspelling is daarom ‘Saudi-Arabië wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.35 bij Circus.

Saudi-Arabië wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:30
0+
‘Van Persie akkoord met Heerenveen’
10:28
1+
Van der Vaart adviseert Twente: “Als je het mij vraagt…”
10:12
34+
‘Dumfries-rel krijgt staartje’
10:00
29+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
09:54
20+
Studio Voetbal velt oordeel over ‘EK-misser’ Dumfries
09:39
27+
Hélène Hendriks en Noa Vahle doen boekje open over ‘Oranje-boycot’
09:24
114+
Feyenoord getipt: “Zou heel stom zijn om hem niet te polsen”
09:09
264+
’30 miljoen-toptransfer voor Geertruida’
08:50
113+
Studio Voetbal-gasten tippen Ajax: “Iets meer geduld, brengt Ajax terug naar de top”
08:33
73+
Van Hanegem tipt Sparta-sensatie bij Nederlandse topclubs
08:17
1039+
‘Ajax-explosie op transfermarkt’
08:00
581+
‘Transferwending voor Van Persie’
07:00
82+
PSV dankzij monsterscore dé hofleverancier | SN Team van de Week 31
23:44
135+
Room vreest voor Vitesse: “Niet helemaal voorbij”
23:31
127+
Oosting praat met Weghorst: “Zie hem graag komen”
23:24
342+
Slot op drempel van Anfield: “Mooi bedrag”
23:13
108+
Van der Vaart: “Bosz een trainer naar mijn hart”
23:01
150+
“Feyenoord heeft niet gepolst”
22:49
239+
PSV krijgt transfertip: “Daar staat hij altijd”
22:36
566+
Perez verrast door Ajax-nieuws: “Gek van hem”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie