‘Heitinga volgt Schreuder op bij Ajax’

Foto: ‘Heitinga volgt Schreuder op bij Ajax’

John Heitinga zal per direct de overstap maken van Jong Ajax naar het eerste elftal. De Telegraaf meldt dat er een klemmend beroep is gedaan op Heitinga om binnen een dag al voor de Ajax-groep te gaan staan. Waarschijnlijk zal Michael Reiziger hem daarin gaan assisteren. Mogelijk dat Heitinga snel weer plaats moet maken, gezien Edwin van der Sar na afloop van de wedstrijd tegen FC Volendam al aankondigde dat er mogelijk snel een nieuwe trainer bij Ajax op de bank zit.

René Meulensteen zal in ieder geval niet naar Ajax komen, die ook als optie werd gezien in Amsterdam. “Ik heb het er met Edwin over gehad en ik zou hem graag hebben geholpen, maar het is op dit moment niet mogelijk om ook een rol bij Ajax te vervullen”, stelt de oefenmeester tegenover De Telegraaf. “Ik had al aangegeven dat Graham en ik zouden doorgaan bij het nationale team. Het is helaas geen optie.”

Heitinga zal in ieder geval tijdelijk de honneurs gaan waarnemen schrijft de ochtendkrant, maar voor hoe lang is nog onduidelijk. Van der Sar verklaarde tegenover ESPN dat er mogelijk al snel nieuws komt over een nieuwe trainer. “Michael Reiziger en Richard Witschge leiden vrijdag de training. De kans bestaat dat er zondag een nieuwe trainer op de bank zit. Maar ik kan niks beloven. Als directie zijn we wel voorbereid op bepaalde situaties die zich konden voordoen.”

Nieuw Ajax-duo

Wel is duidelijk volgens De Telegraaf dat Duitse assistent Matthias Kaltenbach het veld moet ruimen en dat naar alle waarschijnlijkheid Reiziger Heitinga voorlopig zal assisteren en het duo mogelijk zondag tegen Excelsior gezamenlijk op de bank zit. De krant stelt dat de Jong Ajax-trainer de promotie niet zal weigeren, maar ook niet zijn reputatie direct op het spel wil zetten. “Daar zal de clubleiding met Heitinga, die het ook lastig vindt om Jong Ajax in de steek te laten, vandaag duidelijke afspraken over moeten maken.”

Dat de clubleiding nu direct bij Heitinga uitkomt is volgens de ochtendkrant niet verrassend. “Heitinga kent elke vezel van de club, waar hij als 7-jarig jongetje binnenstapte en op zijn zeventiende in het eerste debuteerde en maakte zich stap voor stap het trainersvak eigen. Hij kan de rode clublijn bewaken, waarbij het een bijkomend voordeel is dat de selectie bekend met hem is.”

Meulensteen naar Ajax

Dat Meulensteen mogelijk op een later moment nog aansluit bij de technische staf van Ajax is volgens De Telegraaf niet ondenkbaar. “Hij is de laatste jaren vooral in verre oorden werkzaam geweest en heeft een schat aan ervaring. Hij was recent op het WK ook actief als assistent-bondscoach bij Australië. Eerder werkte hij in India, Israël, de VS en Rusland. Maar zijn meest in het oog springende werk leverde hij uiteraard af bij Manchester United, waar hij jarenlang de rechterhand van sir Alex Ferguson was en zodoende een goede bekende van Edwin van der Sar werd.”

Eindigt Excelsior tegen Ajax ook in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Heitinga een logische keuze?

  • Ja, beste keuze
  • Nee, zo snel mogelijk een andere trainer aanstellen
1062+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:39
6+
‘Tuchel heeft miljoenen over voor Chelsea-dubbelslag’
14:24
21+
Trauner vraagteken voor Slot: Giménez terug bij Feyenoord
14:07
82+
‘Fenomenale’ Van Persie junior dient zicht aan
13:48
28+
De ‘angstgegner’ van Ajax heeft geen geheimen: “Vooral geluk”
13:34
84+
‘Ajax moet aan de slag met zielsongelukkige speler’
13:19
69+
“De volgende kluns staat al klaar voor Vitesse”
13:18
14+
Roda zegt contracten van Van de Pavert en Joppen formeel op
13:00
38+
Op deze datum keert Mark Rutte terug aan tafel bij Vandaag Inside
12:45
238+
‘Onhoudbare Kökcü droomt van Galatasaray of Fenerbahçe’
12:32
74+
Riskante zes uur lang durende operatie Henk de Jong geslaagd
12:18
334+
AD: Feyenoord heeft eerste zomeraanwinst al beet
12:00
129+
Ajax legt Taylor het zwijgen op
11:46
886+
‘Bizarre wending in PSG-soap rond Xavi Simons’
11:34
96+
‘Verdediger heeft laatste wedstrijd voor PSV al gespeeld’
11:29
142+
EXCLUSIEF: Oranje-killer Emiliano Martínez verklapt geheim
11:20
91+
‘PSV mist teringlijers in de ploeg, cowboys’
11:04
199+
Heitinga heeft duidelijke boodschap voor bankzitter Brobbey
10:49
164+
‘Enorme Europa League-opsteker voor fans Feyenoord’
10:48
29+
Advocaat weggestuurde Mexicaanse Roda JC-directeur De la Vega nu zelf geschorst
10:35
367+
Telegraaf merkt ‘kopzorgen voor koploper’ Feyenoord: “Wacht zware periode”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie