Dit zijn de opstellingen van Feyenoord en Go Ahead Eagles

Foto: Dit zijn de opstellingen van Feyenoord en Go Ahead Eagles

Het Eredivisie-feestje van deze zaterdag wordt geopend door de regerend landskampioen van de competitie, Feyenoord, dat het opneemt tegen Go Ahead Eagles. Het elftal van trainer Arne Slot speelde afgelopen woensdag De Klassieker uit en neemt het in de aankomende midweek op tegen Atlético Madrid in de Champions League. Krijgt de trainer zijn mannen scherp of lukt dat niet?

Feyenoord tegen Go Ahead Eagles in De Kuip

PSV-coach Peter Bosz noemde Go Ahead eerder een ‘topclub’ en Slot beaamde dat op zijn persconferentie: “Dan is hij onder de indruk van de kwaliteiten van Go Ahead Eagles en die mening deel ik wel. Maar bij toppers denk je natuurlijk aan de traditionele topclubs die tegen elkaar spelen.”

Hij wilde in ieder geval niet naar De Klassieker wijzen: “Het restant tegen Ajax kunnen wij geen wedstrijd noemen, dat duurde maar 35 minuten. Dat is een veredelde training. Voor de duidelijkheid: dan bedoel ik de tijd die we op het veld hebben gestaan. Daar is iedereen goed doorheen gekomen. Dat is geen probleem voor de wedstrijd van morgen. Maar deze spelers zijn sowieso uitstekend in staat om drie wedstrijden in een week te spelen. Net als Go Ahead Eagles trouwens, dat idee heb ik althans.”

Competitievervalsing

Go Ahead kwam midweeks overigens óók al in actie, tegen PSV. René Hake zei met een knipoog: “Zware competitievervalsing dit. Feyenoord moet maar een half uur spelen en wij negentig minuten. Dat is in ons nadeel. Met een knipoog natuurlijk. Maar twee zware wedstrijden voor ons. Maar het is juist ook wel weer interessant om te zien hoe we daar fysiek mee omgaan. Maar ook mentaal. Of we ons kunnen oprichten in een vol stadion, dat vol achter de thuisclub staat en een ploeg die met een hele hoge intensiteit speelt. Daar moeten we ons tegen wapenen. Dat is de uitdaging.”

Wat denk jij?

  • Feyenoord wint
  • Go Ahead wint
  • Dit wordt gelijk
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie