Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Deel van Het Legioen krijgt volle laag: “Je schaamt de ogen uit je kop”

Foto: Deel van Het Legioen krijgt volle laag: “Je schaamt de ogen uit je kop”

Pierre van Hooijdonk haalt keihard uit naar een gedeelte van de Feyenoord-aanhang. Na de hartverwarmende steunbetuiging aan Thijs Slegers, waren er even later spreekoren met ‘kanker’ erin richting PSV’ers en scheidsrechter Danny Makkelie.

Het Legioen liet zich in de twaalfde minuut nog van zijn beste kant zien door Slegers op fraaie wijze een hard onder de riem te steken. Toen even later PSV’er Anwar El Ghazi geblesseerd op de grond lag werd er ‘Nouri’ richting hem gezongen. Diverse PSV-spelers en Makkelie kregen ook te maken met liederen waarin er met ‘kanker’ gescholden werd.

“Vreselijk”, zei Pierre van Hooijdonk erover in Studio Voetbal. De oud-spits was zondagmiddag toeschouwer tijdens de topper Feyenoord-PSV (2-2). Hij zag een ‘hartstikke mooi initiatief’ van beide supportersgroepen voor Slegers, die vorige week liet weten ongeneeslijk ziek zie te zijn. “Dat werd eigenlijk door iedereen omarmd.”

Vervolgens scholden er weer fans met het woord ‘kanker’. “Ik zat in een box waar ook een vader zat met zijn dochter, voor wie het waarschijnlijk haar laatste Feyenoord – PSV was. Op dat moment schaam je je ogen uit je kop. Jeetje man, hoe haal je het in je hoofd dat je eerst gaat klappen en daarna ‘kanker’ gebruikt met betrekking tot spelers.”

Fatsoen

Van Hooijdonk heeft er geen goed woord voor over. “We hebben iets wat doodsoorzaak nummer één is op dit moment en dan hebben we niét het fatsoen om dat woord niet meer in de mond te nemen. Die mensen worden ook niet gecorrigeerd. Het waren er veel te veel. Al is het er een, dan is het nog te veel.”

Kunnen de fans die deze spreekkoren zongen gestraft worden?

  • Ja, die kan je er zo uit pikken
  • Nee, dat schiet niet op
994+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie