De Jong heeft heldere boodschap voor fans van PSV en Ajax

Foto: De Jong heeft heldere boodschap voor fans van PSV en Ajax

Luuk de Jong hoopt dat de supporters van Ajax en PSV zich zondagavond in De Kuip gedragen, zo vertelt hij tijdens de persconferentie. Volgens de aanvaller zou een nieuwe staking niet goed voor het Nederlands voetbal zijn.

Problemen op tribunes

Dit seizoen gaat het op meerdere gebieden behoorlijk mis op de tribunes. Waar Davy Klaassen tijdens de halve finale van de KNVB Beker een aansteker op zijn hoofd kreeg en daardoor met een bloedend hoofd naar binnen moest, sloeg een supporter van FC Groningen Jetro Willems hard tegen het hoofd aan toen de speler de woede bij de fans wilde sussen.

De KNVB besloot de afgelopen weken dan ook hard in te grijpen en maakte onder meer de regel bekend dat de scheidsrechter direct met de spelers naar binnen gaat wanneer er voorwerpen op het veld worden gegooid. Bij verschillende wedstrijden leverde het een tijdelijke of zelfs definitieve staking op, zoals bij het duel van vorige week tussen PSV en Ajax.

Oproep van De Jong

De Jong hoopt dit te voorkomen en roept de supporters op de tribune dan ook op om hun ploeg te steunen, in plaats van voor problemen te zorgen. Volgens de voormalig voetballer van onder meer Sevilla en Barcelona maakt het dan niet uit of er netten in het stadion hangen, omdat de fans zelf moeten blijven nadenken.

“Ik hoop dat iedereen beseft wat hij doet als er iets gegooid wordt en dat iedereen dat nu wel gezien heeft. Dat ze daar meer over na zullen gaan denken. Natuurlijk hoop je dat er in een wedstrijd als afgelopen zondag, of überhaupt welke voetbalwedstrijd dan ook, niet zoiets gebeurd”, aldus De Jong tegen de aanwezige media.

Welke club pakt de KNVB Beker?

  • Ajax
  • PSV
580+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie