‘Chelsea voelt eerste bijeffect koopwoede’

Foto: ‘Chelsea voelt eerste bijeffect koopwoede’

Chelsea haalde afgelopen transferzomer voor meer dan driehonderd miljoen euro aan spelers binnen. De Londenaren, die bezig zijn aan een teleurstellend seizoen, moeten er echter voor vrezen dat één van de doorgebroken jeugdspelers de club gaat verlaten.

Volgens Daily Mail is het Chelsea niet gelukt om Mason Mount langer aan zich te binden. De Engels international, die in het verleden onder andere voor Vitesse uitkwam, heeft volgens de Britse krant een contractvoorstel afgewezen.

Mount is bij Chelsea één van de concurrenten van Hakim Ziyech. De twee oud-Eredivisiespelers kregen de afgelopen weken flinke concurrentie binnen de selectie. Onder meer Noni Madueke werd van PSV overgenomen, maar met Mychajlo Modryk was met een transfersom van honderd miljoen euro dé grote aankoop voor de flanken.

Daardoor komt het plekje van Mount in het geding. De Engels international heeft bij Chelsea nog een doorlopend contract tot de zomer van 2024. Chelsea wilde die verbintenis dus graag openbreken en verlengen, maar daar lijkt Mount voorlopig niet aan te willen.

De exorbitante uitgaves van Chelsea in de afgelopen transferwindows zorgt ook binnen de selectie voor grotere wensen. Zo zou Mount best bij willen tekenen, maar niet tegen het salaris dat Chelsea tot nu toe wilde betalen.

Mount heeft door zijn Engelse jeugdopleiding een home-grown-status in Engeland. Premier Leauge-clubs moeten volgens de registratieregels minimaal acht spelers hebben die drie jaar in een Engelse jeugdopleiding hebben gevoetbald. Daardoor is Mount extra interessant voor andere Premier League-ploegen, die hem naast een dik salaris ook (veel) meer speelkansen kunnen bieden.

Manchester City
Liverpool
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 maart 2023 06:15.

Maakt Mount een transfer deze zomer?

  • Ja
  • Nee
336+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie