Bruno Fernandes over Ten Hag: ‘Ronaldo, Sancho en Rashford, pakte hij allemaal aan’

Foto: Bruno Fernandes over Ten Hag: ‘Ronaldo, Sancho en Rashford, pakte hij allemaal aan’

Bruno Fernandes is één van de vele spelers bij Manchester United die zich lyrisch hebben uitgelaten over trainer Erik ten Hag. De Portugees geniet van het voetballen onder aanvoering van de Tukkerse coach.

“Toen hij net gearriveerd was, gingen we op een rondreis voor de voorbereiding”, vertelt Fernandes aan oud-speler en analist Rio Ferdinand, op BT Sports, over de werkwijze van Ten Hag. “Hij eiste heel veel van ons op de trainingen. Hij gaf aan dat we moesten aanhaken of wegwezen.”

Enkele spelers waren huiverig in eerste instantie. “Iedereen keek de kat uit de boom. Gaat hij wel ingrijpen, doet hij dat wel? Als een grote speler het laat lopen, gaat hij hem dan aanspreken? Maar hij deed het iedere keer consequent. Hij deed het bij Cristiano Ronaldo, bij Jadon Sancho en bij Marcus Rashford.”

Rashfurd op het matje

Laatstgenoemde leefde eens niet de regels van Ten Hag na. “Marcus was in vorm, maar deed wat verkeerd. De manager passeerde hem meteen. Iedereen dacht: wauw. Hij was onze grote man, we hadden hem nodig, dachten we. Maar even later zat ik naast David de Gea en beseften we ons: dit is hoe het hoort te zijn. Greep Ten Hag niet in, dan waren de jongere spelers gaan denken: de volgende keer kan ik dat ook maken.”

Het pakte erg goed uit, weet Fernandes. “Hij vroeg elke dag het maximale van Rashford. Niet alleen op het veld, met zijn spel en goals, maar ook daarbuiten.”

United wordt kampioen dit seizoen

  • Eens
  • Oneens
911+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie