BREAKING: Willem II ontslaat Hofland na derbyflater

Foto: BREAKING: Willem II ontslaat Hofland na derbyflater

Kevin Hofland is ontslagen als trainer van Willem ll. De verloren derby tegen NAC Breda was de druppel voor het bestuur, die geen vertrouwen meer had dat de 43-jarige Limburger het kon omdraaien in Tilburg.

Willem ll ging de WK-break al in met een slecht gevoel na de nederlaag tegen Heracles Almelo (1-2), gevolgd door remises tegen VVV-Venlo (0-0) en FC Dordrecht (2-2). Een goed resultaat zondag thuis tegen NAC leek nodig om Hofland wat lucht te geven. Na een goede start draaiden de Bredanaars het in de tweede helft om (1-2). In de slotfase was Hofland de gebeten hond bij het publiek. Op de tribunes waren velen witte zakdoekjes te staan en het ‘Kevin, rot op!’ werd gescandeerd.

Een dag later besluit de clubleiding van de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie Hofland de laan uit te sturen. Technisch directeur Teun Jacobs licht het besluit toe: “We hebben het moeilijke besluit moeten nemen om afscheid te nemen. Kevin zijn band en dagelijkse omgang met de overige stafleden, de spelersgroep en medewerkers van de club was heel goed. Hij heeft zich met hart en ziel voor de club ingezet en qua manier van werken valt hem niets te verwijten. De sportieve prestaties vallen tot op heden echter tegen en ons doel om rechtstreeks terug te keren naar de Eredivisie is vooralsnog uit zicht geraakt. We hebben veel respect voor het moedige besluit van Hofland om afgelopen voorjaar in een sportief moeilijke periode in te stappen en bedanken hem voor zijn collegialiteit en inzet voor onze club”, klinkt het op de clubsite.

“Ik ben de club zeer dankbaar”

Hofland zelf reageerde ook op het ontslag. “Ik ben de club zeer dankbaar voor de kans die mij geboden is om binnen een professionele en familiaire sfeer hier te werken. Dat de resultaten van dit seizoen niet zijn waar we op gehoopt hadden, daar baal ik ontzettend van. Daarom heb ik ook begrip voor de verschillende emoties van supporters die daarbij horen. Ik hoop dat ze de club positief blijven steunen en bedank alle mensen met wie ik de afgelopen periode heb mogen werken.”

‘Onder leiding van de huidige stafleden bereidt Willem II zich deze week voor op de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Over de invulling van het hoofdtrainerschap voor het restant van dit seizoen gaat de club spoedig in beraad’, schrijft de club. Hofland was eerder eindverantwoordelijke bij Fortuna Sittard. Daar was hij eerder assistent-trainer, net bij VfL Wolfsburg.

De beste oplossing?

  • Jawel
  • Nee, schiet niks op
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:32
492+
Tragedie bij Ajax | Afl. 22 podcast Twee Viertje
17:50
163+
‘FC Twente laakte handelswijze Feyenoord inzake Zerrouki-transfer’
17:31
104+
Ancelotti sneert naar ‘koopzieke’ Premier League-clubs
17:14
1210+
‘Keert Marc Overmars terug bij Ajax?’
16:54
62+
“Plots vertrek van directeur bij MVV is op zijn minst raar”
16:52
210+
Te Wierik verklaart ‘pikante’ bliksemtransfer
16:39
73+
Ouder dan 50 en nog niet versleten: Miura zet profcarrière voort in Europa
16:21
578+
‘Woedende Ziyech wilde PSG-transfer zelf bekostigen’
15:55
120+
Ten Hag overweegt ‘nieuwe positie’ voor Martínez
15:43
124+
‘Sinkgraven weigerde Anderlecht-transfer’
15:28
1289+
De Boer wijst nieuwe Ajax-TD aan: “Je moet duidelijkheid verschaffen”
15:09
117+
‘FC Barcelona-transfer brengt Amrabat Fiorentina-conflict’
14:53
130+
Eredivisie-revelatie baart opzien: “Voelde me heel eenzaam”
14:38
357+
Feyenoord meldt lange absentie Szymański
14:15
71+
FC Emmen pikt transfervrije Te Wierik op
13:48
486+
“Hij heeft de problemen bij Ajax alleen maar groter gemaakt”
13:35
1186+
‘Conceiçao kan het niveau niet aan, miskoop’
13:25
112+
Zwaar afscheid: “Feyenoord zal altijd een plekje in mijn hart hebben”
13:12
657+
Valentijn doet voorspelling: wie wordt kampioen Eredivisie?
12:46
1959+
‘Jankerd’ Arne Slot krijgt flinke veeg uit de pan
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie