Bosz geniet: ‘Ik vond hem echt geweldig’

Foto: Bosz geniet: ‘Ik vond hem echt geweldig’

Onlangs kwam Malik Tillman nog terecht in het beklaagdenbankje bij PSV omdat hij te laat kwam, maar tegen FC Volendam gaf oefenmeester Peter Bosz hem een basisplek en dat vertrouwen betaalde de Bayern München-huurling dubbel en dwars terug met een doelpunt én een assist.

Peter Bosz: ‘Malik Tillman was geweldig’

“Ik vond hem waanzinnig vanavond. Zowel met als zonder bal”, aldus Bosz op zijn persconferentie. “Als je ziet hoe hij die goal van Guus voorbereidt, hoe hij daar weg draait, geweldig. Ik vond het Malik echt geweldig. Ook als je kijkt naar hoeveel ballen hij heeft opgepakt. Hij heeft een grote bijdrage geleverd en dat is ook wat ik van hem verwacht.”

Vorige week liet de trainer de middenvelder dus buiten zijn selectie: “Of het een wake-up call was? Dat sluit ik niet uit… Die jongen voelde zich zo ellendig. Dat was hem nog nooit overkomen. We hebben vanavond in elk geval zijn potentieel gezien. De mensen in het stadion weten nu tot waartoe hij in staat is. Dat is heel veel.”

Excuses

Tillman wil het incident liever zo snel mogelijk achter zich laten: “Ik heb daarvoor mijn excuses aangeboden bij de trainer en mijn teamgenoten. Ik vond het heerlijk om te starten en ik heb ook hard gewerkt voor mijn plek. Ik moet nu hard blijven werken op de trainingen en in wedstrijden om mijn plek te behouden. Er is veel concurrentie voor de posities waar ik kan spelen, maar daar worden we als team sterker van.”

Tillman geweldig?

  • Zeker
  • Mwah, nee…
320+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie