Boskamp witheet: “Ze duwen hun clubs richting de afgrond”

Foto: Boskamp witheet: “Ze duwen hun clubs richting de afgrond”

Johan Boskamp heeft met woede gereageerd op het aanstekerincident bij ‘zijn’ Feyenoord. In gesprek met Het Nieuwsblad noemt de oud-trainer het ‘een regelrechte schande’.

Boskamp heeft geen goed woord over voor misdragende Feyenoorders

“Als je met aanstekers naar het hoofd van een speler gooit, dan hoor je thuis in een inrichting. Dan ben je niet goed bij je hoofd. En die anti-Joodse gezangen… dat is echt het laagste van het laagste. Dat ze die gasten maar eens een lesje geschiedenis geven. Dat stelletje randdebielen helpt mijn club helemaal naar de klote. We hadden al niet de beste reputatie en dit maakt het alleen maar erger”, foetert Boskamp.

De goedlachse analist pleit voor harde straffen. “Niet alleen die mafketel die Klaassen heeft geraakt, maar ook de anderen die met projectielen hebben gegooid. Opsporen en een levenslang stadionverbod geven. Zulke mensen horen niet thuis in De Kuip. Wat zeg ik? In geen enkel voetbalstadion.”

‘Zeker sinds corona zijn ze helemaal gek geworden’

“Toen ik als speler met Feyenoord tegen Ajax speelde, heerste er nog een gezonde rivaliteit. Maar de laatste jaren is het echt de spuigaten aan het uitlopen. Niet alleen bij Feyenoord, maar overal. Zeker sinds corona zijn ze helemaal gek geworden. Supporters wil ik hen niet eens noemen. Ze duwen hun clubs richting de afgrond.”

AS Roma-uit zonder fans

Voor het uitduel met AS Roma zijn sowieso al geen fans van Feyenoord welkom in Rome, op last van de burgemeester. “Leuk is anders, maar ik kan het hem niet eens kwalijk nemen als je weet wat ze daar in 2015 hebben aangericht. Uiteindelijk zijn wij, de supporters die het wel goed bedoelen, daar de dupe van. Ik ben ook een slechte verliezer, maar ik zal altijd respect blijven tonen voor mijn medemens. Zo ben ik opgevoed. Die mafketels blijkbaar niet.”

Eens met Boskamp?

  • Ja
  • Nee
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie