Bondscoach Polen ontslagen na zes interlands

Foto: Bondscoach Polen ontslagen na zes interlands

Fernando Santos werd acht maanden geleden aangesteld als de nieuwe bondscoach van Polen. De 68-jarige trainer kwam over van de Portugese nationale ploeg, waar hij na acht jaar werd ontslagen door veel kritiek over zijn defensieve speelstijl. In zes interlands verloor hij drie keer en won hij de overige drie wedstrijden. De fans waren het niet eens met zijn beslissingen en na een 2-0 nederlaag van Albanië is het doek gevallen voor Santos.

Geen gelukkig huwelijk

Polen leek met Santos acht maanden terug een uitstekende bondscoach aan te hebben gesteld. Het voetbal bij Portugal was niet altijd spannend, maar er werd wel vaak gewonnen. In zijn acht jaar bij Portugal won hij het Europees kampioenschap in 2016 en de Nations League in 2019. Dit zijn de enige prijzen die de Portugese nationale ploeg ooit heeft gewonnen. De laatste jaren bij Portugal kreeg hij kritiek voor defensieve keuzes en na een matig WK in Qatar viel het doek.

Bij Polen begon Santos goed met overwinningen op Albanië en Duitsland. Toch was er ook kritiek om zijn keuzes wie er werd geselecteerd. Verder waren de fans niet te spreken over het feit dat Santos zelden in Polen te zien was om de spelers live te bekijken. Afgelopen week won Polen van de Faeröer Eilanden en verloor het land van Albanië. Na de verloren wedstrijd uitte sterspeler Robert Lewandowski openlijk kritiek op de keuzes van Santos. Dit zou dan ook de druppel zijn geweest die de Poolse bond heeft doen beslissen om afscheid te nemen van Santos.

Op papier heeft Polen met Albanië, Tsjechië, Moldavië en Faeröer geen lastige groep voor de EK-kwalificatie. Door de slechte resultaten is de situatie niet goed. Met nog drie wedstrijden te spelen staat Polen vier punten achter op de nummer een. Er moet de komende interlandperiode dan ook worden gewonnen en dat doet de selectie met een nieuwe trainer.

Terechte keuze van de Poolse bond?

  • Ja, Santos kreeg het niet op de rit
  • Nee, hij heeft nooit een eerlijke kans gehad
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie