Spanje zeker van EK, Kroatië in de problemen

Foto: Spanje zeker van EK, Kroatië in de problemen

Het is Spanje zondagavond gelukt om het EK-ticket veilig te stellen. De manschappen van bondscoach Luis de la Fuente worstelde zich langs Noorwegen: 0-1.

Gavi maakt het verschil

Spanje dacht na twintig minuten de leiding te nemen op Noorse bodem. Álvaro Morata werkte doeltreffend af namens de bezoekers, maar na het bestuderen van de beelden bleek er buitenspel aan vooraf te zijn gegaan. De VAR zette zodoende een streep door de treffer van de Atlético Madrid-aanvaller.

Buiten de afgekeurde goal van Morata gebeurde er tamelijk weinig in de eerste 45 minuten. Vier minuten na rust nam Spanje echter alsnog de leiding. FC Barcelona-middenvelder Gavi plaatste de bal in de verre hoek na een klutssituatie. Ook nu maakte de VAR overwerk bij het checken van buitenspel, maar ditmaal werd de aanval als reglementair betiteld.

Ondanks de aanwezigheid van spelers als Martin Ødegaard en Erling Braut Haaland slaagde Noorwegen er niet in om het spannend te maken. Zelfs na de 0-1 bleef Spanje probleemloos overeind, hoewel de Noren moesten scoren om nog kans te maken op deelname aan de eindronde. In Groep A kunnen Spanje en Schotland (allebei vijftien punten) niet meer achterhaald worden.

Scoreverloop: 0-1 (49′) Gavi

Groep D: Kroatië in de problemen

In Groep D van de EK-kwalificatiefase heeft Kroatië het behoorlijk lastig. De nummer drie van het afgelopen WK moet in de resterende wedstrijden aan de bak om het ticket voor volgend jaar zomer veilig te stellen. Zondagavond ging het land met 2-1 onderuit bij Wales.

Harry Wilson maakte het verschil voor Wales door tweemaal toe te slaan. Invaller Mario Pasalic scoorde nog wel tegen, maar dat kon niet verhinderen dat de Welshman door dit resultaat de tweede plaats afhandig maken. Beide landen staan nog wel in punten gelijk. Turkije won gelijktijdig met 4-0 van Litouwen en blijft daarmee de fiere koploper.

Overige uitslagen EK-kwalificatiefase:

Groep E: Tsjechië – Faeröer 1-0, Polen – Moldavië 1-1

Groep I: Zwitserland – Wit-Rusland 3-3, Roemenië – Andorra 4-0

Gaat Spanje het verschoppen op het EK?

  • Ja
  • Nee
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie