Preview: Kunnen Polen en Wales zich nog plaatsen voor het EK?

Foto: Preview: Kunnen Polen en Wales zich nog plaatsen voor het EK?

Er resteert nog één onbekende tegenstander voor het Nederlands elftal op weg naar het Europees Kampioenschap in Duitsland. De derde tegenstander van Oranje, naast Frankrijk en Oostenrijk, komt voort uit de winnaar van play-offs route A. Welk land zet in de halve finale van deze play-offs de volgende stap naar het Europees kampioenschap? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Polen – Estland en Wales – Finland. De winnaars treffen elkaar volgende week in de finale van Play-offs A.

Polen – Estland

Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden kwam Polen uit in Groep E. De Poolse selectie leek zeker te zijn van het EK in Duitsland. Met Albanië, Tsjechië, Moldavië en de Faröer Eilanden kwam Polen terecht in een ogenschijnlijk simpele groep. De twee landen met de meeste punten na acht wedstrijden hebben zich direct geplaatst voor het EK. Het team van bondscoach Michal Probierz eindigde op een verrassende derde plaats achter Albanië en Tsjechië.

Fernando Santos, voorheen bondscoach bij Portugal, presteerde slecht met Polen en werd uiteindelijk vervangen door Probierz. Onder deze Poolse trainer gaat het niet direct beter bij de nationale ploeg. Tijdens de vorige interlandperiode werd er gelijkgespeeld tegen Tsjechië, waardoor Polen uiteindelijk als derde eindigde in Groep E.

Door deze derde plaats heeft het land zich geplaatst voor de play-offswedstrijden voor het EK. In deze halve finale is Estland de tegenstander. De winnaar neemt het op tegen Wales of Finland.

Estland kwam uit in Groep F tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het aankomend EK. De Esten eindigden op de laatste plek. Wetende dat België, Oostenrijk, Zweden en Azerbeidzjan de tegenstanders waren was dit natuurlijk niet gek. In acht wedstrijden pakte het land in totaal 1 punt en werd er 2 keer gescoord. Deze laatste plaats heeft er dan ook niet voor gezorgd dat Estland nu nog kans maakt op het Europees kampioenschap.

De selectie van Thomas Häberli maakt nog kans op het toernooi door de prestaties in de Nations League. In League D eindigde Estland als eerste boven Malta en San Marino. Alle vier de wedstrijden werden gewonnen door de spelers.

Wedtip Polen – Estland

Polen beschikt over een veel betere selectie dan Estland, het is dan ook niet gek dat de Polen de topfavorieten zijn voor deze halve finale. Tip: wedden op ‘Meer dan 2.5 doelpunten door Polen’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.02 bij Unibet.

Meer dan 2.5 doelpunten door Polen

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wales – Finland

Wales heeft deze halve finale te danken aan het uitstekende spel tijdens de kwalificatiewedstrijden. In een groep met Turkije, Kroatië, Armenië en Letland wist Wales derde te worden. Met twaalf punten uit acht wedstrijden behoort het land bij de beste nummers drie van de kwalificatiegroepen. Door deze prestatie maakt Wales nog altijd kans op het Europees kampioenschap.

In de Nations League had Wales de vorige keer minder geluk. Het land degradeerde uit League A door laatste te worden in een groep met Nederland, België en Polen. Wales moet zichzelf gaan herontdekken. Het land werd jarenlang op sleeptouw genomen door Gareth Bale. De nationale ploeg moet het nu hebben van de collectieve kracht en ingevingen van spelers als Daniel James en Brennan Johnson.

Finland maakt nog altijd kans om bij Nederland in de groep te komen tijdens het EK. Als de Finnen dat willen, moet er in de halve finale eerst worden gewonnen van Wales. In Groep H eindigde Finland op een verrassende derde plaats. Denemarken en Slovenië waren te sterk voor de Finnen, maar Kazachstan, Noord-Ierland en San Marino werden verslagen.

Markku Kanerva, de bondscoach van Finland, staat al sinds 2016 voor de groep. Voor de nationale ploeg lijkt dit hét moment te zijn om een groot internationaal toernooi te halen. Steeds meer Finse spelers vertrekken naar Europa om in topcompetities te gaan spelen en dat werpt zijn vruchten af rondom de nationale selectie. Met 18 punten uit tien wedstrijden heeft Finland het namelijk uitstekend gedaan tijdens de kwalificatiewedstrijden.

Wedtip Wales – Finland

Wales wordt gezien als de favoriet voor dit duel. De Finnen zijn echter niet te onderschatten. Het land is de laatste jaren een stuk beter geworden. Tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.35 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:35
1+
Amorim betuigt spijt na onderhandelingen in Londen: “Ik vraag om vergiffenis”
17:13
3+
Girona wint nadat doelman op bijzondere wijze penalty stopt
16:49
24+
Tuchel neemt woorden Hoeness hoog op: “Dit raakt mij als trainer”
16:28
112+
Bizarre beelden: flinke ruzie tussen Klopp en Salah aan de zijlijn
16:06
524+
‘Feyenoorder-steunpilaar verklapt transfer naar Liverpool’
15:43
19+
Liverpool kan titel definitief vergeten na nieuwe uitglijder
15:18
107+
“Slot brengt aanvallend, heavy metal-voetbal naar Liverpool”
14:54
111+
‘Feyenoord haalt talent op in Frankrijk’
14:32
76+
Na blauwtje is Bayern nóg meer onder indruk van droomkandidaat
14:11
18+
Hofs blijft optimistisch tijdens crisis: “Iedereen staat achter de club”
14:00
142+
Schreuder voor Slot, PROMOTIE voor Kroes | Twee Viertje met Aad #80
13:48
485+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
13:33
458+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
13:16
347+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
13:00
417+
‘Slot neemt Feyenoord-verdediger mee naar Liverpool’
12:45
80+
Slot gewaarschuwd voor Ten Hag-scenario
12:30
408+
‘Barcelona meldt zich met 70 miljoen bij Slot’
12:15
829+
‘Koeman passeert Oranje-lichtgewicht’
12:00
216+
Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans
11:55
205+
Hartverwarmend gebaar Steven Berghuis
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie