Trauner draagt bij aan Oostenrijkse zege

Foto: Trauner draagt bij aan Oostenrijkse zege

In aanloop naar Nederland Frankrijk heeft ook Oostenrijk de eerste zege op het EK te pakken. De formatie van bondscoach Ralf Rangnick boekte een 1-3 overwinning op Polen.

Oostenrijk wint in EK-groep Oranje

Oostenrijk begon zeer agressief aan deze wedstrijd. Marko Arnautovic noteerde de eerste kans in het Olympiastadion van Berlijn, maar de voormalig FC Twente-aanvaller slaagde er niet in om de voorzet van Marcel Sabitzer af te ronden. Een huidig Eredivisie-speler wist daarentegen wel de score te openen. Nota bene op aangeven van oud-PSV’er Phillipp Mwene kopte Feyenoorder Gernot Trauner op overtuigende wijze de 0-1 binnen.

Polen had in de beginfase weinig te vertellen, maar kreeg gaandeweg meer vat op deze wedstrijd. Nicola Zalewski deelde een eerste waarschuwing uit (over). Na exact een half uur spelen viel de gelijkmaker alsnog. Uitgerekend Krzysztof Piatek, die weinig succes beleefde in zijn periode bij Hertha BSC, zorgde in het hem welbekende stadion voor de 1-1.

Oostenrijk probeerde nog voor rust opnieuw de leiding te nemen. Dit leidde tot twee serieuze doelpogingen van Marcel Sabitzer, maar in beide gevallen bracht Wojciech Szczesny redding. Op slag moest Patrick Pentz daarentegen in actie komen om een vrije trap van Piotr Zielinski uit zijn doel te ranselen.

Polen alsnog door de knieƫn

In de tweede helft voerde Oostenrijk de druk opnieuw op. Szczesny redde Polen aanvankelijk, maar had in de 66ste minuut geen reactie paraat op de inzet van Christoph Baumgartner. Bijna zorgde de opponent kort daarna alsnog weer voor een gelijke stand, ware het niet dat Pentz alert reageerde op een vlammend schot van Karol Swiderski.

Oostenrijk besliste het duel in het slotkwartier. Sabitzer ging onderuit door toedoen van Szczesny, waardoor Arnautovic vanaf elf meter mocht aanleggen voor de 1-3. In de slotminuten liet zijn team zelfs nog na om verder uit te lopen.

Scoreverloop: 0-1 (9′) G. Trauner, 1-1 (30′) K. Piatek, 1-2 (66′) C. Baumgartner, 1-2 (78′) M. Arnautovic (strafschop)

Gaat Oostenrijk door?

  • Ja
  • Nee
16+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie