EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

EK 2024: Het wedstrijdschema van dinsdag (25 juni)

Foto: EK 2024: Het wedstrijdschema van dinsdag (25 juni)

Dinsdagavond is het de beurt aan het Nederlands elftal. De manschappen van bondscoach Ronald Koeman nemen het op tegen Oostenrijk. Voor Oranje lonkt de groepswinst, maar ook de derde plek is nog mogelijk. Dat zal ook afhangen van het resultaat van Frankrijk tegen Polen in Groep D. Later op de avond komt ook Groep C nog in actie met de wedstrijden tussen Denemarken en Servië en Engeland en Slovenië.

Nederland – Oostenrijk (Groep D)

De ogen zijn deze avond vooral gericht op de prestaties van het Nederlands elftal. Na een overwinning op Polen en een gelijkspel tegen Frankrijk is de volgende ronde al bereikt. De vraag is alleen nog op welke plek Oranje in poule D gaat eindigen. Bij winst op Oostenrijk lonkt de koppositie, bij verlies dreigt de derde plek en een loodzware tegenstander in de volgende ronde. Oranje kan het duel met de Oostenrijkers dan ook niet zo maar laten lopen.

Frankrijk – Polen (Groep D)

Frankrijk heeft net als Nederland vier punten, maar zal een beter resultaat dan Oranje moeten boeken om de koppositie te pakken. Het scoorde minder doelpunten dan Oranje. Bij de Fransen zal het de vraag zijn of Kylian Mbappé nu wel mag beginnen of toch opnieuw op de bank wordt gehouden. Frankrijk is immers al door en het is maar de vraag hoeveel risico bondscoach Didier Deschamps met zijn sterspeler wil nemen. In ieder geval hoeft Frankrijk van Polen niet veel meer te duchten, dat is al uitgeschakeld.

Denemarken – Servië (Groep C)

In groep C zijn er nog verschillende scenario’s mogelijk, maar de kans bestaat dat Denemarken zich zonder overwinning gaat plaatsen voor de volgende ronde. Een gelijkspel tegen Servië volstaat voor een tweede plaats in de groep als Engeland weet te winnen van Slovenië. De Denen lieten een goede indruk achter tegen Engeland, terwijl de Serven ternauwernood diep in blessuretijd een punt uit het vuur wisten te slepen tegen de Slovenen. De Denen lijken favoriet, maar Servië valt zeker niet uit te vlakken.

Engeland – Slovenië (Groep C)

Engeland hoort tot de grote titelfavorieten op het EK, maar heeft dat tot op heden nog niet weten waar te maken. Servië werd met moeite aan de kant geschoven en tegen Denemarken werd het 1-1. De kritiek op bondscoach Gareth Southgate begint dan ook al aan te zwellen. Een overwinning met goed spel kan de nodige druk dan ook wegnemen bij de Engelsen, die dan tevens zeker groepswinnaar zijn. De Slovenen zullen echter voor een stunt willen gaan en hopen op een overwinning, zodat men ook in de achtste finales zit met vier punten.

Gaat Oranje verder komen dan de achtste finale?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie