Arne Slot: ‘Is niet vaak gebeurd…’

Feyenoord won vandaag eigenlijk met speels gemak van Go Ahead Eagles, dat nooit het idee had dat er punten te halen waren in De Kuip. De Rotterdammers wonnen met 3-1 en oefenmeester Arne Slot kon lekker relaxen in zijn dug-out.

Slot: ‘Niet vaak zó rustig op de bank gezeten’

“Kijk je naar de uitvoering, dan denk ik niet dat ik als Feyenoord-trainer vaak zo rustig op de bank heb gezeten”, vertelt de trainer dan ook in gesprek met ESPN. We hebben negentig minuten de totale controle gehad en waren continu dominant. Het is de tegenstander amper gelukt om op onze helft te komen. Het was geen kansenfestijn in de eerste helft, maar ik heb wel veel mooie combinaties gezien. In de tweede helft ging het sneller bij ons omdat de tegenstander vermoeid was geraakt van het achter de bal aan lopen.”

Giménez en Ueda

Eigenlijk was het plan dat Ayase Ueda met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid meer minuten zou maken, maar Slot wilde Giménez niet van het veld halen: “Hij speelde goed en had zijn goal nog niet gemaakt. Een spits heeft er ook behoefte aan dat ik hem niet direct wissel als hij eens niet scoort. Hij heeft zo’n geweldig trackrecord. Dan moet ik hem er niet meteen uithalen, dat is niet fijn voor een spits. Toen Santi scoorde, kon ik wel aan Atlético denken.”

Calvin Stengs maakte de 2-0 voor Feyenoord en deed de coach aan een van zijn voormalige pupillen denken: “De goal die hij maakt is geen Stengs-achtige goal, dat is een Guus Til-achtige goal.” Slot wil nog wel wat kwijt over de treffer: “Dat is een gevolg van het wél maken van die loopacties, van het gretig zijn in de zestien.