Argentijnse media lyrisch over ‘achtste wereldwonder’ Messi’

Foto: Argentijnse media lyrisch over ‘achtste wereldwonder’ Messi’

Lionel Messi kreeg maandagavond zijn achtste Gouden Bal uitgereikt. De Argentijn had de prijs mede te danken aan de WK-winst met Argentinië. Volgens de Argentijnse media is het de normaalste zaak van de wereld dat Messi opnieuw de Gouden Bal won, maar de Noorse media denken er toch wat anders over. Die vonden dat Erling Haaland de prijs had verdiend na zijn absurde debuutseizoen bij Manchester City.

Cirkel rond voor Messi

De Argentijnse superster werd na het winnen van de prestigieuze prijs bewierookt door de Argentijnse media. De Argentijnse krant Olé stelt dat de basis voor het winnen van de prijs is gelegd in Qatar en zou de cirkel nu rond zijn voor Messi met zijn achtste Gouden Bal. “Van de vorige zeven kon hij niet zo genieten, omdat hij voelde dat er nog iets miste. Hij gaf niet op, bleef het proberen, heeft veel geleden en gehuild en had een ander pad kunnen kiezen. Maar zijn liefde voor de nationale ploeg overwon alles. Nu ontbreekt er niets meer. We hoeven niet verder te kijken: Lionel Messi is het achtste wereldwonder.”

Ook TyC Sports vond dat er maar één mogelijke winnaar kon zijn. “Hij bevestigde wat Guardiola altijd zegt: zolang Messi voetbalt, zijn individuele awards eigenlijk onzin. Hij zou ze allemaal moeten winnen. Zijn slechtste wedstrijd is de beste voor de rest. Er was geen andere keuze mogelijk.”

Haaland loopt Gouden Bal mis

In Noorwegen denkt men er toch wat anders over. De krant VG vind het eigenlijk onmogelijk dat Haaland op basis van zijn indrukwekkende statistieken de Gouden Bal is misgelopen. “Dat het WK alles overstijgt, is de enige manier om te begrijpen dat Lionel Messi een beter seizoen heeft gehad dan Haaland. Dat de beste speler van de moderne tijd de laatste prijs die nog ontbrak op zijn erelijst heeft gewonnen, staat echter voor altijd in gouden letters geschreven. En dat betekent dat Messi de Gouden Bal voor de achtste keer wint.”

Wie had volgens jou de Gouden Bal moeten winnen?

  • Messi
  • Haaland
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie