Piroe en Summerville op weg naar Wembley; Premier League lonkt

Leeds United heeft donderdagavond ruimschoots van Norwich City gewonnen en plaatste zich daarmee voor de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League. In een eenzijdig duel werd het 4-0 voor de club uit het noordwesten van Engeland.

Complimentenregen

Oud-Feyenoorder Crysencio Summerville en ex-PSV’er Joël Piroe doen het dit seizoen naar behoren bij Leeds. Summerville werd zelfs uitgeroepen tot Speler van het Seizoen. Donderdagavond tijdens de return van de halve finales scoorden beide spelers één keer. Leeds werd overspoeld met complimenten door de Engelse media. Onder andere Sky Sports liet van zich horen: ”Ze bliezen Norwich simpelweg van het veld, het was een bombastische eerste helft. Dit was een van hun beste optredens dit seizoen, op een perfect moment.” Piroe zelf was het niet eens met de complimenten over zijn eigen spel: ”Ik ben blij met hoe het vandaag ging, maar ik miste wel twee kansen in de tweede helft. Als dit mijn beste wedstrijd was, had ik die niet gemist.”

Zeven wedstrijden zonder zege

Voor Leeds kwam er een einde aan een broodmagere periode. In de afgelopen zeven wedstrijden werd er niet één keer gewonnen. Tekenend was de wedstrijd tegen Queens Park Rangers eind april waar Leeds van het kastje naar de muur werd gespeeld en met 4-0 verloor van de laagvlieger uit Londen. The Peacocks verspeelden daarmee een directe promotieplek en dus moet het deelnemen aan de spannende play-offs. Elland Road stond gisteren in vuur en vlam. Na slechts zeven minuten opende Gruev de score. Niet veel later was het Piroe die de 2-0 op het scorebord zette. Norwich werd werkelijk omvergeblazen. Nog voor rust werd het 3-0 door een goal van Rutter. Uitblinker Summerville tekende twintig minuten voor tijd voor de eindstand: 4-0. Leeds heeft nu negen dagen de tijd om uit te rusten en zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijd van 200 miljoen die zal worden gespeeld op Wembley. De tegenstander komt uit de wedstrijd Southampton – West Bromwich Albion die vrijdagavond zal worden gespeeld.

Wie promoveert er naar de Premier League?