Kampioen Celtic dichtbij wereldrecord

Foto: Kampioen Celtic dichtbij wereldrecord

Voor het derde jaar op rij is Celtic uit Glasgow kampioen geworden. De Schotse club veroverde hiermee hun 54ste landstitel in de clubhistorie. Na een galavoorstelling werd er woensdagavond uit bij Kilmarnock met 0-5 gewonnen.

Nog 2 landstitels te gaan

Je zou bijna vergeten dat grote rivaal Rangers FC meer landstitels heeft dan Celtic. Het afgelopen decennia won Celtic immers bijna alle titels. Niet alleen een landelijk record ligt in het verschiet, maar ook een wereldrecord. Rangers hebben 55 landstitels behaald, Celtic momenteel 54. Het lijkt een kwestie van tijd voordat The Bhoys het stokje van The Gers zullen overnemen. Het wereldrecord aantal landstitels is in handen van de Noord-Ierse club Linfield. Deze club behaalde maar liefst 56 landstitels. Daar Linfield niet meer de club is van weleer, lijkt het er op dat grootmacht Celtic ook dit stokje binnen afzienbare tijd zal overnemen.

Spelers en staf laten van zich horen

Iedereen die Celtic een warm hart toedraagt was uiteraard door het dolle na het binnenhalen van een nieuw kampioenschap. Zo ook spelers en staf. Aanvoerder Callum McGregor liet van zich horen in de Schotse media: ”We hebben veel moeilijke momenten gehad gedurende het seizoen. Veel mensen extern hebben ons afgeschreven. We moesten veerkracht tonen en hebben het laten zien. Vooral in de grote wedstrijden.” Manager Brendan Rodgers deelde hier en daar een sneer uit: ”Mensen beoordeelden ons al in augustus en er was veel negativiteit. Maar wij bleven ondanks de kritiek gefocust. Er waren wel vraagtekens bij mij: was ik wel goed genoeg om hier trainer te zijn? Kon ik mijn spelers laten presteren op het niveau waarop Celtic hoort te presteren? Voor het eerst in mijn loopbaan werd mijn manier van spelen onder de loep genomen. Maar ik ben zo blij met deze landstitel.”

Gaat Celtic het wereldrecord landstitels van Linfield overnemen?

  • Ja
  • Nee
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie