‘Etienne Vaessen kan droomtransfer maken’

Foto: ‘Etienne Vaessen kan droomtransfer maken’

Etienne Vaessen verdedigt nu nog de clubkleuren van RKC Waalwijk, maar daar komt binnenkort vermoedelijk verandering in. En misschien zit er wel een hele mooie verhuizing in het vat voor de doelverdediger, naar de Schotse topclub Celtic bijvoorbeeld…

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Etienne Vaessen naar Celtic óf PSV?

Voor een doelverdediger van het kaliber van Vaessen mogen we dat toch een droomtransfer noemen. Hoe dan ook: volgens FCUpdate-journalist Mounir Boualin hebben de Schotten inmiddels officieel contact opgenomen met het management van Vaessen, om een deal bespreekbaar te maken. Daar kan nu op voortgeborduurd worden en dat is nodig ook.

Momenteel staat Joe Hart namelijk steevast onder de lat op Celtic Park, maar de routinier wordt over iets meer dan een maandje al weer 37 jaar oud en beschikt bovendien over een aflopend contract in Glasgow. En dat betekent dat de hoge heren van de nummer twee van de Scottish Premier League (twee puntjes achter aartsrivaal Rangers) zich voorbereiden op zijn vertrek, misschien wel op zijn pensioen.

Stewart op de koffie

Wat dat betreft komt Vaessen om de hoek kijken, al heeft de 28-jarige Bredanaar wel wat om uit te kiezen. Ook hij beschikt immers over een aflopend contract, net als Hart, en in het Mandemakers Stadion gaan ze dus al uit van een breuk. Het betekent meteen wél dat de opties voor de sluitpost voor het oprapen liggen: op vrijdagavond werd Earnest Stewart, de technisch directeur van PSV, nog gespot in Waalwijk, bij het duel tussen RKC en Vitesse. Jeroen Kapteijns van De Telegraaf meldde meteen: “Wellicht zat Stewart er voor Etienne Vaessen, de doelman die na dit seizoen transfervrij is en afgelopen zomer al in beeld was bij PSV om als tweede doelman te gaan fungeren. Joël Drommel wil de club deze zomer gaan verlaten.”

Zelf vertelde Vaessen begin dit jaar over zijn toekomst: “Op het perfecte moment in mijn carrière ben ik transfervrij. Er zitten nu al clubs voor me op de tribune. Als ik me het komende half jaar laat zien, zit een sportieve en financiële vooruitgang er dik in.”

Welke club moet hij kiezen?

  • Celtic
  • PSV
670+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie