Dreun voor Nederland; WK toegewezen aan Brazilië

Foto: Dreun voor Nederland; WK toegewezen aan Brazilië

Het WK voor vrouwen in 2027 gaat aan de neus van Nederland voorbij. De meeste stemmen gingen naar Brazilië tijdens een FIFA-congres in Bangkok.

Optimisme Gijs de Jong onterecht

Het WK voor vrouwen in 2027 gaat definitief niet naar Nederland. Samen met België en Duitsland probeerde Nederland het WK naar West-Europa te halen. De FIFA besloot anders en koos voor Brazilië. Na het WK voor mannen in 2014 krijgt Brazilië nu ook een mondiaal vrouwentoernooi. Secretaris-generaal van de KNVB, Gijs de Jong, was vooraf zeer positief over de kansen van Nederland. Tegen het Algemeen Dagblad zei hij het volgende: ”Ik zou zeggen, met het gevaar dat ik voor joker sta: de Europese landen – al weet ik niet wat Rusland en Belarus doen – stemmen op ons. De helft van Afrika en Azië zou ook moeten lukken en ik denk dat we veel stemmen krijgen uit Noord-Amerika en de Caraïben. Dan moet het goedkomen, zou je zeggen… Maar ik ben dan ook een rasoptimist.”

Groot verschil in aantal stemmen

Brazilië troefde Nederland, België en Duitsland met een ruime marge af. Brazilië kreeg 119 stemmen. Nederland, België en Duitsland kregen er 78. Het evaluatierapport van de Brazilianen werd ook hoger beoordeeld dan dat van Nederland. Meer stadioncapaciteit en lagere kosten lagen daar aan ten grondslag.

Eerste vrouwen-WK in Zuid-Amerika

Voor het eerst in de historie wordt er een WK voor vrouwen in Zuid-Amerika gehouden. ”We hebben een overwinning geboekt voor de wereld, maar vooral voor het vrouwenvoetbal. Dat kunnen we nu groter maken, onder meer op scholen en op straat. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we zijn verenigd en daardoor succesvol gebleken”, aldus een afgevaardigde van Brazilië. Na het EK voor vrouwen in 2017, het EK voor mannen in 2020 en de Nations League Finals vorig jaar komt er voorlopig geen groot toernooi naar Nederland.

Geloof jij nog in eerlijk handelen door de FIFA?

  • Jazeker!
  • Nee, corrupte bende
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie