Laatste duel Lieke Martens eindigt in mineur, Oranje Vrouwen geven voorsprong in slotfase weg

Het laatste duel van Lieke Martens in Oranje eindigde niet met het allerbeste resultaat. De Oranje Leeuwinnen stonden lang op voorsprong, maar gaven kort voor tijd nog een doelpunt weg. Het werd 1-1 in het EK-kwalificatieduel met Finland.

Wedstrijdverslag Finland Vrouwen – Nederland Vrouwen

De Oranje Vrouwen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Dat leidde niet direct tot treffers, maar toch kregen de Oranje Leeuwinnen de 0-1 na een kwartier cadeau. De doelvrouw van de Finnen leverde de bal zomaar in bij Lineth Beerensteyn, die alert was en de bal in het Finse doel werkte.

In het restant van de eerste helft domineerde de Oranje Vrouwen. Wie op dat moment keek, had het idee dat de laatste wedstrijd van superster Lieke Martens in een mooie score zou eindigen. De speelster van Paris Saint-Germain gaf onlangs aan te stoppen als international.

Oranje Vrouwen spelen gelijk tegen Finland in slotfase

Na rust was er weinig meer zichtbaar van het dominante Oranje. De Finnen kregen kort na rust al een grote kans op de gelijkmaker, maar die verdween naast het doel. Iets meer dan tien minuten voor tijd, viel de treffer alsnog. Rantala trok de stand namens de Finnen gelijk: 1-1.

Noch Lieke Martens, noch haar teamgenoten slaagden er in het de laatste minuten van het duel nog een doelpunt te maken, waardoor Martens’ laatste wedstrijd als Oranje Leeuwin in mineur eindigde. Het einde van een tijdperk. Bedankt Lieke, bedankt voor alles.

Lieke Martens is de allerbeste Oranje Leeuwin ooit.