10 schokkende feiten over Messi die je mogelijk nog niet wist

Soccernews

Lionel Messi is een van de beste voetballers ter wereld. De aanvaller van FC Barcelona staat dan ook volop in de belangstelling van de media. Desondanks zijn er toch een aantal feiten die je mogelijk nog niet wist over de Argentijn. [i]SoccerNews.nl[/i] stelde een lijst samen van tien van deze schokkende feiten.

[b]1. Omvang ziekenhuisbehandeling[/b]
Als dertienjarige jongen had Messi een zeldzaam groeiprobleem. Het is algemeen bekend dat FC Barcelona bij de komst van Messi akkoord ging om zijn ziekenhuiskosten daarvoor te betalen. Zijn behandeling kostte maar liefst ongeveer 115.000 euro per jaar. De jonge Argentijn kreeg bovendien elke dag een injectie voorgeschreven voor een periode van maar liefst drie tot zes jaar.

[img]//uploads/lionel-messi(08-09-2014).jpg[/img]

[b]2. Oorzaak van zijn verlegenheid[/b]
Messi is vaak vrij terughoudend en stil tegenover de media. Het verhaal gaat dat de reden hierachter is dat hij op jonge leeftijd naar de Spaanse club vertrok en alleen door zijn vader vergezeld werd. Barcelona zou niet in staat zijn geweest om ook de reis voor zijn moeder, twee broers en zus te betalen. Hierdoor zou hij extreem stil zijn geworden en zijn volledige aandacht op het voetbal hebben gericht.

[b]3. Servet[/b]
Vanwege de hoge ziekenhuiskosten die Messi op dertienjarige leeftijd had en de onzekerheid over zijn groeiproblemen, waren veel mensen sceptisch over zijn komst bij Barcelona. Desondanks vond de transfer toch doorgang toen zijn vader Jorge en Barcelona-directeur Carles Rexach destijds in een restaurant afspraken. Het contract werd op een servet getekend omdat dat het dichtstbijzijnde papier was.

[b]4. Dagelijks contact met geboorteplaats[/b]
Ondanks dat hij al op dertienjarige leeftijd vertrok, heeft Messi nog steeds contact met zijn vrienden uit Rosario. Hij houdt zelfs dagelijks contact met mensen uit zijn geboorteplaats. De band met Rosario is dan ook heel sterk en de 27-jarige Argentijn is bovendien internationaal ambassadeur van zijn geboorteplaats.

[img]//uploads/lionel-messi(fc-barcelona)(19-08-2014).jpg[/img]

[b]5. Ongezond eten[/b]
Voor veel mensen zal het als een verrassing komen dat voormalig Barcelona-trainer Pep Guardiola problemen had met het dieet van de Argentijn tijdens zijn eerste periode bij de Catalaanse club. Guardiola liet zelfs een Coca Cola machine van het trainingscomplex verwijderen omdat Messi er te veel gebruik van zou maken.

[b]6. Tatoeages[/b]
Net als vele andere voetballers heeft ook Messi twee tatoeages. Bij de Argentijn hebben beide tatoeages echter een persoonlijke reden. Na de geboorte van zijn eerste zoontje Thiago afgelopen jaar, liet de Argentijns international zijn naam en zijn handafdrukken tatoeëren op zijn linkerbeen. Ook heeft hij een portret van zijn moeder op zijn linkerschouder.

[b]7. ‘Hand of God'[/b]
In het duel met Getafe in 2007 wist Messi het wereldberoemde doelpunt van Maradona van de WK-finale van 1986 te kopiëren. Rond dezelfde periode scoorde de aanvaller ook de ‘Hand of God’ goal, die Maradona tijdens de WK-finale van 1986 maakte.

[img]//uploads/lionel-messi-diego-maradona(argentinie)(14-05-2014).jpg[/img]

[b]8. UNICEF[/b]
In 2010 is Messi uitgeroepen tot ambassadeur van UNICEF. De Argentijn gaf maar liefst zeshonderdduizend euro voor de renovatie van een kinderziekenhuis in zijn geboorteplaats.

[b]9. Catalaans spreken[/b]
Het zal voor velen geen verrassing zijn dat Messi vloeiend Catalaans spreekt. Toch zal de Argentijn de media niet snel in het Catalaans te woord staan. Tijdens de viering van het landskampioenschap in 2009 maakte hij echter een uitzondering. Na enkele drankjes op te hebben, riep hij door de microfoon: “Leve Barça, leve Catalonië en Argentinië, mijn geboorteland!”

[b]10. Overeenkomsten met Che Guevara[/b]
Che Guevare is vermoedelijk de meeste beroemde Argentijn. De legendarische Marxist is geboren in Rosario, de geboorteplaats van Messi. Dat is echter niet de enige overeenkomst tussen de twee Argentijnen. Beiden zijn geboren in de maand juni.

Welk feit is het meest verrassend?

  • Nummer 1
  • Nummer 2
  • Nummer 3
  • Nummer 4
  • Nummer 5
  • Nummer 6
  • Nummer 7
  • Nummer 8
  • Nummer 9
  • Nummer 10
11371+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
156+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
133+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
129+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
48+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
69+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
349+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
73+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
106+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
337+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
92+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1429+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
185+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
50+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
539+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
825+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
226+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
337+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
13+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie