‘WK van 2026 realistische optie voor Messi’

Foto: ‘WK van 2026 realistische optie voor Messi’

Lionel Messi in actie op het WK 2026? Dat zou goed kunnen volgens de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni. De keuzeheer denkt dat de 36-jarige aanvaller daar fysiek nog tot in staat zal zijn.

Scaloni verwacht geen snel afscheid van sterspeler als international

Marca vraagt Scaloni tijdens een interview naar de toekomst van Messi als international. Hij zou als dispensatiespeler naar de Olympische Spelen in Parijs kunnen, mar waarschijnlijk komt het daar niet van. La Pulga gaat al een drukke zomer tegemoet met de Copa América, die 10 juni begint in de Verenigde Staten.

Daar rekent de bondscoach op de aanwezigheid van de Inter Miami-vedette. “Uiteindelijk kwam er ook een dag dat Maradona het Argentijnse team verliet. Het afscheid van die twee zal pijn doen omdat ze zoveel betekend hebben voor Argentinië. Het wordt een uitdaging om zonder ze verder te gaan, maar het Argentijnse team zal altijd sterk zijn. Dat was ook zonder Maradona zo.”

“WK 2026? Ik zou niet verrast zijn”

Is het WK van 2026 realistisch voor Messi? Hij is 38 jaar tijdens de eindronde in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. “Er zijn spelers geweest die op die leeftijd nog hebben gespeeld en in zijn geval zou ik ook niet verrast zijn. Het is nog ver weg. Als het gaat om zijn fysieke niveau heb ik geen twijfels. Mentaal is het anders, het hangt er vanaf hoe hij zich tegen die tijd voelt”, besloot Scaloni. Argentijn verdedigt in 2026 de wereldtitel, die het in 2022 veroverde in Qatar.

Messi door tot 2026?

  • Absoluut!
  • Lijkt me geen goed idee…
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie