PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen

Foto: PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen

PSV heeft op een overtuigende wijze een voorschot genomen op de landstitel. De ploeg van Peter Bosz rekende donderdagavond met maar liefst 0-8 af met sc Heerenveen.

Grote zege PSV op sc Heerenveen

Waar de Friezen tegen PSV hoopten te verrassen, kwamen ze in het eerste kwartier al in grote problemen terecht. Guus Til en Malik Tillman (2x) zorgden er hoogstpersoonlijk voor dat de Eindhovenaren op een ruime voorsprong kwamen te staan en dat sc Heerenveen achter de feiten aanliep.

Toen Til na dertig minuten de 0-4 op het scorebord zette en Joey Veerman vlak voor de theepauze ook nog eens de vijfde Eindhovense treffer maakte, zat PSV helemaal op rozen. Het zorgde er echter niet voor dat de bezoekers na de theepauze rustiger aan gingen doen.

Johan Bakayoko maakte namelijk een schitterend doelpunt door naar binnen te draaien en in de hoek raak te schieten. Twintig minuten later zette Luuk de Jong de zevende treffer op zijn naam, waarna Patrick van Aanholt voor het slotakkoord zorgde en de Friezen vol ongeloof achterliet.

Wachten op duel van Feyenoord

Met een verschil van 9 verliespunten ten opzichte van Feyenoord, met nog drie speelronden te gaan, is PSV officieus landskampioen. Wanneer de concurrent later op de avond punten verspeelt tegen Go Ahead Eagles, mogen de Eindhovenaren het feestje definitief vieren. Anders moet PSV nog een week wachten.

Scoreverloop: 0-1 (7′) Guus Til, 0-2 (9′) Malik Tillman, 0-3 (11′) Malik Tillman, 0-4 (30′) Guus Til, 0-5 (44′) Joey Veerman, 0-6 (52′) Johan Bakayoko, 0-7 (71′) Luuk de Jong, 0-8 (83′) Patrick van Aanholt

Is dit het beste PSV van de afgelopen tien jaar?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie