Eagles drukt dolend Vitesse verder in de problemen

Foto: Eagles drukt dolend Vitesse verder in de problemen

Vitesse is tegen de volgende domper aangelopen. Thuis tegen Go Ahead Eagles lagen er zeker kansen, maar wisten de Arnhemmers niet te scoren. Ze verloren uiteindelijk met 0-2, terwijl Marco van Ginkel ook nog uitviel met een hoofdblessure.

Vitesse blijft ondanks aanwinsten verliezen

Bij Vitesse stond Mexx Meerdink direct in de basis. De jonge huurling van AZ moet in Arnhem voor de zo gewenste goals gaan zorgen. Go Ahead moest het stellen zonder de geschorst aanvoerder Bas Kuipers, Dean James was zijn vervanger. Na wat aftasten in de beginfase pakten de bezoekers vervolgens het initiatief. Na een klein kwartier vond Bobby Adekanye spits Victor Edvardsen, maar Eloy Room kon de kopbal keren. Halverwege de eerste helft kreeg Vitesse weer letterlijke de nodige kopzorgen. Marco van Ginkel werd geraakt aan het hoofd en moest vervangen worden door Kacper Kozlowski. Het betekent de vierde hoofdblessure voor de ploeg van Edward Sturing in drie wedstrijden.

Meerdink was even later twee keer gevaarlijk in korte tijd. Eerst kon Jeffrey de Lange spectaculair redding brengen op een kopbal van de energieke spits. Daarna werd een schot van Meerdink van richting veranderd, maar kon de doelman ook deze inzet net voor de lijn weghalen. De Deventenaren leken de acchileshiel te hebben gevonden van de tegenstander, door slimme ballen achter de defensie te leggen. Evert Linthorst deed dat richting de snelle Oliver Edvardsen, die Room omspeelde en 1-0 maakte.

Ondanks dat Eagles het betere van het spel had, creëerden de gastheren wel de nodige mogelijkheden. Amine Boutrah kon bij twee schoten echter het doel niet vinden. Willum Willumsson kon vanaf een meter of 7 vrij uithalen, maar maaide geheel over de bal. Dit kon wel eens te maken hebben met de grasmat, die er heel slecht bijlag in het GelreDome.

Gemiste kansen

Anis Hadj-Moussa maakte na rust zijn debuut voor Vitesse, en maakte meteen een bedrijvige indruk. De Arnhemmers gingen steeds makkelijk voetballen, maar de echt grote kansen bleven vervolgens uit. Boutrah en Meerdink vonden elkaar nog, De Lange passeren zat er echter nog niet in. De thuisfans bleven achter de club staan wat viel te prijzen. Vitesse bleef drukken, waardoor Eagles kon counteren. Er kwam tien minuten voor tijd nog een aardige kans voor de Gelderlanders uit een corner. Met een stuit kopte verdediger Ramon Hendriks echter over.

Rumoerige slotfase

Diep in de blessuretijd gebeurde er nog veel. Willumsson schopte Kozlowski zonder enkele reden op een ongevaarlijk deel van het veld en werd terecht van het veld gestuurd door scheidsrechter Joey Kooij. Een minuut later scoorde Jakob Breum wel de 0-2, bij een uitbraak. Een mooi moment voor Go Ahead, dat een stokoud record van 54 jaar geleden wist te verbreken. Voor het eerst sinds die tijd bleef het zes uitduels in de Eredivise ongeslagen. De ploeg klimt naar een knappe zesde plek. Voor Vitesse wordt het steeds lastiger om zich te handhaven in de Eredivisie. Het gat naar de veilige plekken wordt steeds groter voor de troosteloze hekkensluiter.

Scoreverloop: 0-1 (37′) O.Edvardsen, 0-2 (’90+5) J.Breum

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Nee, Vitesse verdiende wat meer
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
51+
Ajax-pechvogel: ‘Na de zomerstop nog meer laten zien wat ik kan’
23:17
106+
‘Feyenoord plaatst bod op mogelijke zomerversterking’
22:50
331+
‘PSV belemmert PSG-verkoop Xavi Simons’
22:30
199+
Twee Twente-spelers dag voor beslissend duel op festival gespot: ‘Dit kan niet’
22:10
89+
‘Arne Slot versloeg deze twee Liverpool-kandidaten’
21:55
36+
NAC en Emmen houden het spannend na kletsnatte play-offwedstrijd
21:30
114+
Fabrizio Romano deelt update over Xavi Simons
21:15
138+
‘Wilfred Genee moet zomer in onzekerheid doorbrengen’
20:50
48+
Chelsea breekt met Pochettino en moet op zoek naar nieuwe trainer
20:30
305+
‘Vitesse-bom: personeel hoort slecht nieuws’
20:15
293+
Perez na complimenten voor geflopte Ajacied: ‘Fuck off’
19:50
27+
De Roon optimistisch over EK-kansen na blessure
19:30
163+
Feyenoord-captain Trauner hoort EK-nieuws
19:15
95+
Lieke Martens (31) kondigt afscheid bij Oranje aan
18:49
405+
‘Ajax gaat met 10 milljoen op zoek naar ‘nieuwe Antony”
18:29
222+
‘Feyenoord wil zakendoen met AC Milan’
18:10
158+
‘Twente ziet in Eredivisie meerdere potentiële aanwinsten’
17:50
237+
Dit zijn de oefenpartners van Feyenoord in de voorbereiding
17:31
172+
Southgate legt uit waarom hij Henderson niet meeneemt naar EK
17:11
245+
Ajax-huurling gaat voor kans in Amsterdam: “Mezelf laten zien aan nieuwe trainer”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie