Duitse Bundesliga-club laat oog vallen op topscorer Roda JC

Foto: Duitse Bundesliga-club laat oog vallen op topscorer Roda JC

De Duitse Bundesliga-club Union Berlin heeft Roda JC-vleugelspits Enrique Peña Zauner in het vizier. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen rondom de 24-jarige speler tegenover SoccerNews.nl.

Union Berlin heeft oogje op Roda JC-aanvaller Enrique Peña Zauner

De interesse is door de club, die zich afgelopen weekend ternauwernood wist te handhaven op het hoogste voetbalniveau in Duitsland en waar ex-PSV’er Yorbe Vertessen onder contract staat, kenbaar gemaakt in het kamp van de aanvaller met Duits- én Venezolaans bloed.

Peña Zauner kwam aan het begin van dit seizoen transfervrij naar Roda JC, na een avontuur bij het Duitse Eintracht Braunschweig. De flankspeler maakte tijdens een korte proefperiode indruk op de technische leiding van de Limburgse club, waarna hij een contract voor één jaar met een optie voor nog een seizoen tekende.

Die werd in april door Roda gelicht waardoor Peña Zauner nu vastligt tot medio volgend jaar in het Parkstad Limburg Stadion. De twintiger ontwikkelde zich bij Roda tot een echte momentenvoetballer, die in totaal 12 keer scoorde en 2 assists afleverde. Daarmee is hij, samen met de sowieso uit Kerkrade vertrekkende spelverdeler Walid Ould-Chikh, topscorer tijdens het afgelopen seizoen bij de Limburgers. Of Pena Zauner eveneens gaat verkassen, ligt ook aan eigenaar Roda JC.

Roda-manager voetbalzaken Robbie Servais over interesse in Peña Zauner

“Als er clubs geïnteresseerd in onder andere hem zijn, dan zullen we vanaf nu altijd gaan praten. Dat deden we in de winterstop niet”, legt manager voetbalzaken Robbie Servais hieromtrent uit. “Het ligt er dan natuurlijk wél aan hoeveel clubs willen betalen. Al willen we liever dat Zauner blijft natuurlijk.”

De speler zelf wil volgens ingewijden een stap gaan maken naar een nieuwe club, temeer omdat hij ook weer op de lijst staat om geselecteerd te gaan worden voor het nationale elftal van Venezuela.

Spitsuur op transfermarkt bij Roda JC

Technische baas Servais van Roda krijgt na het op dramatische wijze mislopen van promotie naar de Eredivisie, sowieso een drukke transferzomer. Matisse Didden (contract getekend bij FC Utrecht), Sami Ouaissa (verkast naar NEC), Boyd Reith en Teun Bijleveld gaan vertrekken bij de Kerkraadse club.

Daarnaast keert de gehuurde doelman Calvin Raatsie terug naar FC Utrecht. De kans lijkt niet altijd te groot dat hij wederom uitgeleend gaat worden aan Roda. De Kerkradenaren moeten nog in gesprek met Sparta Praag over de dit seizoen gehuurde spits Vacláv Sejk.

Clubs Eredivisie moeten werk maken van Peña Zauner?

  • Ja
  • Nee
979+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie