Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Beroemdste stadionspeaker van Nederland: “Ben al benaderd voor tv-commercial”

Foto: Beroemdste stadionspeaker van Nederland: “Ben al benaderd voor tv-commercial”

Roda JC is gepromoveerd naar de Eredivisie! Met dat gevoel sprintten, huilden en schreeuwden fans van de Limburgse club het enkele weken geleden uit. Het bleek uiteindelijk maar euforie voor twee minuten. Stadionspeaker Wim Frijns (73) was namelijk verkeerd geïnformeerd en moest zichzelf corrigeren. Roda JC zou nooit die Eredivisie halen. Hoe gaat het nu met de Limburgse omroeper?

Interview met Roda JC-stadionspeaker Wim Frijns

Wim Frijns is een, inmiddels, zeventiger, maar qua energie bruist hij als nooit tevoren. Vrijwel dagelijks is hij in de weer, samen met zijn echtgenote, in een broodjeszaak annex frietkraam in de binnenstad van Heerlen. Daarnaast is de Limburger ook nog een veelgevraagd diskjockey in de zuidelijke regio.

Waar een feestje is, daar is Frijns heel vaak. Achter de draaitafel welteverstaan. Maar sinds die desbetreffende vrijdagavond in het Parkstad Limburg Stadion vlak na de wedstrijd van Roda JC tegen Cambuur (eindstand 2-0) kent bijna iedereen in Nederland maar ook van ver daarbuiten zijn naam.

Foutje, bedaaaank! Dát zou de insteek voor Frijns kúnnen zijn geweest nadat hij door de microfoon in een uitzinnig stadion van Roda had geroepen dat concurrent FC Groningen op een 2-1-achterstand was gekomen bij Telstar. Daardoor zou promotie voor de Kerkraadse club een feit zijn. Er was echter één grote maar: de Groningers waren helemaal niet op achterstand gekomen. En Roda promoveerde uiteindelijk ook niet.

Wim Frijns: ‘Ik heb helemaal niks verkeerd gedaan’

“Ik heb helemaal niks verkeerd gedaan!”, roept Frijns niet voor de eerste keer als hem gevraagd wordt naar dat bewuste moment. “Ik was simpelweg niet goed geïnformeerd door iemand anders.” Tot zover de terugblik met een ietwat randje. Want Frijns wil tegen SoccerNews vooral benadrukken dat hij “alleen maar en héél veel positieve reacties” heeft gehad.

“Roda is twee minuten gepromoveerd naar de Eredivisie geweest haha! Ik heb verzoeken van werkelijk ieder tv-programma gehad, maar in overleg met Jordens Peters (algemeen directeur van Roda JC) heb ik toen besloten om dat niet te doen. Hij wilde rust rondom zijn club in verband met de play-offs, en dat kon ik wel begrijpen.” Frijns kreeg zelfs nieuw werk aangeboden.

Aanbod van nieuw werk voor stadionomroeper Roda JC

“Ik had na die bewuste wedstrijd van Roda tegen Cambuur ook nog in de media gezegd dat het internet in het Parkstad Limburg Stadion niet goed werkt”, legt de opgewekte Limburger uit. “Als gevolg daarvan werd ik door een reclamebureau benaderd voor een commercial. Grappig hè. Maar op dat aanbod ben ik niet ingegaan.”

De Kerkradenaar kreeg van heinde en verre respons. “Over pakweg honderd jaar zeggen mijn achterkleinkinderen als dat fragment weer eens een keertje op televisie komt: ‘Kijk, daar heb je opa’. Ik heb een soort van geschiedenis geschreven. Zo kijk ik er ook op terug. En ik verwijt mezelf helemaal niks”, besluit Frijns.

Neem jij het Wim Frijns kwalijk?

  • Ja
  • Nee
969+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie