Southgate legt uit waarom hij Henderson niet meeneemt naar EK

Foto: Southgate legt uit waarom hij Henderson niet meeneemt naar EK

Gareth Southgate heeft uitgelegd waarom hij Jordan Henderson niet meeneemt naar het EK in Duitsland. Dinsdag maakte de bondscoach zijn voorselectie van de Engelse ploeg bekend, waar geen plek was voor de Ajacied.

Gareth Southgate heeft uitleg gegeven waarom Jordan Henderson (Ajax) ontbreekt in voorselectie Engeland

Henderson was er de laatste zes eindrondes steevast bij, maar kreeg dit keer geen uitnodiging. “Het was moeilijk voor mij om Henderson buiten de selectie te laten, hij is altijd een grote steun geweest”, lichtte Southgate toe op een persconferentie. “De doorslaggevende factor was de blessure die hij tijdens het laatste kamp opliep. Hij miste vijf weken en was niet in staat om de vereiste intensiteit te bereiken.”

Situaties van Rashford en Shaw

Ook Manchester United-speler Marcus Rashford ontbreekt op de lijst. “Ik heb gewoon het gevoel dat andere spelers op zijn positie betere seizoenen hebben gehad. Dat is alles”, zei hij over de aanvaller, terwijl bij ploeggenoot Luke Shaw blessureleed nog roet in het eten zou kunnen gooien. “Hij zit ertegenaan. Maar hij heeft veel voetbal gemist. Omdat hij onze eerste keus is op die positie, geven we hem waarschijnlijk wat meer tijd. Ik heb met hem gesproken, maar ik moet zeggen dat hij een kleine kans maakt om bij de definitieve selectie te komen.”

Ben White maakt opnieuw geen deel uit van de Engelse selectie. De Arsenal-rechtsback gaf zelf aan niet meer verkiesbaar te zijn. “Ik heb niet met hem gesproken. Zover ik weet, is hij niet beschikbaar voor ons”, reageerde Southgate.

Goede beargumentatie van Southgate?

  • Zeker wel
  • Nee, onzin
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie