Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Vitesse-bom: personeel hoort slecht nieuws’

Foto: ‘Vitesse-bom: personeel hoort slecht nieuws’

Deze zomer vertrekt eenderde van het personeel van Vitesse. Dat meldt De Gelderlander dinsdagavond. Het nieuws is keihard binnengekomen bij het betrokken personeel.

Massaontslag Vitesse

Vitesse staat voor de belangrijke opdracht om flink te gaan bezuinigen. Dit is een gevolg van ‘jaren van financieel wanbeleid en grootheidswaanzin in de leiding’, klinkt het. De club heeft een schuld van 18,9 miljoen euro en is gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie, mede door een flinke puntenstraf.

Deze zomer zullen er volgens De Gelderlander zeker twintig personeelsleden vertrekken bij Vitesse. Het gaat hierbij om een maatregel om te bezuinigen op de werkvloer. Er zal een derde van de medewerkers vertrekken. Volgens bronnen is het nieuws bij de betrokkenen ‘ingeslagen als een bom’. ‘Er heerste vandaag verdriet, ontzetting, onbegrip en ook woede. De betrokkenheid van de medewerkers is groot, de teleurstelling navenant nu de gevolgen duidelijk worden’, valt er te lezen in het artikel.

Er zal in Arnhem een ‘nieuwe, afgeslankte’ organisatie neergezet moeten worden door de financiële problemen. Niet alleen het kantoorpersoneel wordt getroffen door de bezuinigingen, want ook de selectie en technische staf zullen hier de gevolgen van merken. Het budget zal op alle fronten fors omlaag gaan. Het plan van crisismanagers Edwin Reijntjes (interim-directeur) en Paul van der Kraan (adviseur) is om de spelersbegroting van 8,4 miljoen euro naar 4 miljoen te brengen. Ook de technische staf zal kleiner worden, maar deze veranderingen moeten nog doorgevoerd worden.

Dit is erg sneu voor het Vitesse-personeel.

  • Echt wel, zij kunnen er niks aan doen.
  • Nee, life's tough.
462+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie