‘Ajax gaat met 10 milljoen op zoek naar ‘nieuwe Antony”

Foto: ‘Ajax gaat met 10 milljoen op zoek naar ‘nieuwe Antony”

Ajax is voor deze transferzomer op zoek naar een ‘type Antony’, waar het tien miljoen euro voor heeft klaarliggen. Dat vertellen de insiders bij de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. De Amsterdammers beleefde veel plezier aan de Braziliaanse rechtsbuiten, om hem vervolgens voor een absoluut recordbedrag te verkopen.

Ajax zou de transfermarkt afstruinen voor een zelfde type als Antony

In de show bespreken Mike Verweij, Marcel van der Kraan, Jeroen Kapteijns en Hein Keijser de komende transferperiode van de gevallen topclub. Ze weten dat Ajax eerst moet verkopen, voordat het de knip trekt voor aanwinsten. Met name op de Mislintat-aankopen verwacht men een verlies. “Het zijn allemaal spelers met contracten van vijf jaar. En zij verdienen salarissen, die ze bij andere clubs niet meer zullen verdienen”, klinkt het. 

‘Nog geen namen gehoord’

Clubwatcher Verweij heeft begrepen dat Ajax voor een ‘type Antony’ zoekt als nieuwe rechtsbuiten. “Ik zou qua gedrag toch naar iemand anders kijken, maar je snapt wat ze bedoelen. Qua snelheid, qua actie en doelgerichtheid die hij bij Ajax had. Zo’n type willen ze. Daar hebben ze ongeveer tien miljoen euro voor op de plank liggen. Er kan dus wel één speler komen, maar ik heb nog geen namen gehoord.”

Antony kwam in 2020 voor een kleine 15 miljoen euro over van São Paulo. In 82 officiële duels kwam de Zuid-Amerikaan tot 24 treffers en 22 assists. In 2022, nadat Antony twee landstitel had gevierd in Amsterdam, verkaste hij naar Manchester United voor bijna 100 miljoen euro. Vervolgens had Ajax problemen op de rechtsbuitenpositie. Steven Berghuis kan er uit de voeten, maar wordt geregeld als nummer 10 gebruikt. Vleugelaanvaller Mika Godts komt beter uit de verf vanaf links.

Heeft Ajax een ‘nieuwe Antony’ nodig?

  • Ja, dat zou top zijn
  • Nee, er zijn andere prioriteiten
493+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie