Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ajax-huurling gaat voor kans in Amsterdam: “Mezelf laten zien aan nieuwe trainer”

Foto: Ajax-huurling gaat voor kans in Amsterdam: “Mezelf laten zien aan nieuwe trainer”

Christian Rasmussen wil deze zomer voor zijn kans gaan bij Ajax. De Deense spits maakte op huurbasis voor FC Nordsjaelland afgelopen seizoen veel minuten, maar de productiviteit liet wat te wensen over.

Christian Rasmussen wil zich bij Ajax laten zien tijdens de voorbereiding

“Het plan is om mezelf aan de nieuwe trainer te laten zien en mijn kans te grijpen tijdens de voorbereiding en de oefenwedstrijden”, zei de 21-jarige aanvaller op de persconferentie na het duel met FC Midtjylland (3-3). “Dat is het plan voor nu. Ik wil niet in een plan B stappen. Ik begin met plan A en ga er 100 procent voor in plaats van al ergens anders in gedachten te zijn.”

Is blijven bij de Deense club ook een optie voor Rasmussen? “Nee, want dat was niet het plan. Het plan was dat ik hier één seizoen zou blijven en daarna terug zou gaan naar Ajax”, reageerde de spits. Het is afwachten hoe zijn perspectief is in Amsterdam. In de hoofdmacht is Brian Brobbey met afstand de eerste keus, gevolgd door Chuba Akpom en Julian Rijkhoff.

Ervaring opgedaan in Denemarken

Rasmussen kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn verhuurperiode. In 32 officiële duels, waarvan veel als invaller, kwam hij tot 6 goals en 2 assists. “Als ik kijk naar de afspraken die we hebben gemaakt voordat ik hier kwam, ben ik tevreden. Ik heb veel minuten gekregen in het eerste elftal en ik heb minuten gemaakt in de Europese competitie. Natuurlijk zijn er een aantal ups en downs geweest waar ik mee te maken heb gehad. Sommige dingen waren nieuw voor mij.”

Verdient Rasmussen een kans bij Ajax?

  • Ja, talentvolle spits
  • Nee, gaat 'm niet worden
290+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie