Marouan Azarkan is een Nederlandse vleugelaanvaller. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Feyenoord naar FC Utrecht.

• Azarkan is een vleugelaanvaller van FC Utrecht
  • Hij doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord
  • Als huurling maakte hij indruk bij Excelsior

Clubcarrière

Azarkan werd op 8 december 2001 geboren in Rotterdam. De vleugelaanvaller begon zijn voetbalcarrière bij amateurclubs Neptunus-Schiebroek en GLZ Delfshaven. In 2012 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij vanaf de D-junioren het volledige traject heeft afgelegd. Zijn debuut voor de Rotterdamse club maakte hij op 15 september 2019 in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-2 overwinning).

Verhuurd aan NAC Breda

In de tweede helft van het seizoen 2020-2021 werd Azarkan door Feyenoord verhuurd aan NAC Breda. In de Keuken Kampioen Divisie debuteerde de behendige aanvaller in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De Rotterdammer speelde uiteindelijk elf wedstrijden voor de Parel van het Zuiden.

(Pro Shots)

Smaakmaker bij Excelsior

In het seizoen 2021-2022 werd Azarkan andermaal uitgeleend door Feyenoord. Ditmaal bleef de aanvaller in zijn geboortestad actief en mocht hij een jaar meedraaien bij Excelsior. Hij beleefde een geweldig seizoen met dertien goals en elf assists in 37 officiële wedstrijden. Met de Kralingers speelde Azarkan in de play-offs om promotie/degradatie waarin achtereenvolgens Roda JC Kerkrade, Heracles Almelo en ADO Den Haag werden verslagen.

Vooral de returnwedstrijd tegen de Haagse club was er eentje om nooit meer te vergeten. Na de 1-1 in Rotterdam nam ADO in eigen huis een 3-0 voorsprong in handen, maar Azarkan leidde een sensationele comeback in. Uiteindelijk stond er na 120 minuten een 4-4 stand op het scorebord en daardoor kwam het op een strafschoppenserie aan. Excelsior had de zenuwen beter in bedwang en promoveerde, waarop Feyenoord hem nog een jaar aan de stadgenoot uitleende.

Azarkan hield zich ook op Eredivisie-niveau goed staande bij Excelsior. Met drie doelpunten en acht assists leverde de buitenspeler een belangrijke bijdrage aan het realiseren van lijfsbehoud. Hij speelde zich daarmee in de kijker van grotere Eredivisie-clubs en vond uiteindelijk onderdak bij FC Utrecht, dat zijn Feyenoord-periode definitief beëindigde.

In het shirt van FC Utrecht (Pro Shots)

FC Utrecht

Azarkan maakte op 12 augustus 2023 zijn debuut voor FC Utrecht. Op bezoek bij PSV (2-0 nederlaag) viel de aanvaller na 41 minuten in voor Taylor Booth.