Voorspelling: Welke clubs plaatsen zich voor de kwartfinale van de Champions League?

Foto: Voorspelling: Welke clubs plaatsen zich voor de kwartfinale van de Champions League?

De achtste finales van de Champions League zijn bijna afgelopen. Op dinsdag en woensdagavond worden nog een aantal wedstrijden afgewerkt. Kunnen Arsenal, Barcelona en Inter winnen of gooien de tegenstanders roet in het eten? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Arsenal – FC Porto, Barcelona – Napoli en Atlético Madrid – Internazionale.

Arsenal – FC Porto

The Gunners verkeren in een geweldige vorm. Het team van Mikel Arteta heeft al acht keer op rij gewonnen in de Engelse competitie. Rondom de jaarwisseling verspeelde de club een aantal punten, waardoor de koppositie in de Premier League werd weggegeven. Door in de laatste weken veel te winnen is de club ingelopen op Liverpool en Manchester City. Afgelopen weekend heeft Arsenal met 2-1 gewonnen van Brentford. Door deze overwinning, en het feit dat Liverpool en Man City gelijkspeelden tegen elkaar, is Arsenal weer koploper in Engeland.

Arsenal neemt het in de Champions League op tegen Porto. In de eerste ontmoeting, in Portugal, verloor de ploeg van Arteta verrassend. Porto was met 1-0 te sterk. Wil Arsenal kans maken op de kwartfinale van het miljoenenbal, dan moet er worden gewonnen van de Portugezen.

Porto heeft sinds de 1-0 zege op Arsenal vier wedstrijden afgewerkt. Zo werd er in de competitite onder andere gewonnen van Portimonense (0-3), terwijl Benfica met 5-0 werd vernederd door de selectie van trainer Sérgio Conceição. Ondanks die overwinning op Benfica staat de club derde in de Portugese voetbalcompetitie. Koploper Sporting staat zeven punten voor op Porto.

Wenderson Rodrigues do Nascimento Galeno, beter bekend als Galeno, zorgde in het thuisduel voor het enige doelpunt van de avond. De 26-jarige Braziliaan schoot Porto op een waanzinnige manier naar de overwinning in de laatste minuten van de wedstrijd.

Wedtip Arsenal – FC Porto

Portugese clubs zijn in het algemeen goed in het verdedigen van een voorsprong. Arsenal zal moeite krijgen met het vinden van een opening in de ijzersterke verdediging van Porto. Tip: wedden op ‘Minder dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.38 bij Unibet.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Barcelona – Napoli

De Catalanen hebben veel last van blessures de laatste weken. Frenkie de Jong en Pedri vielen geblesseerd uit tijdens het duel tegen Athletic Bilbao (0-0). Gavi lag er al wat langer uit, waardoor van de beste middenvelders alleen İlkay Gündogan nog beschikbaar is.

Afgelopen speelronde werd er met 1-0 gewonnen van Mallorca in de Spaanse competitie. Gündogan miste een strafschop, waardoor het lang spannend bleef tijdens deze wedstrijd. Uiteindelijk schoot Lamine Yamal de Catalanen naar de overwinning.

De eerste ontmoeting tussen deze twee clubs eindigde in een gelijkspel (1-1). Voor Napoli was dit een prima resultaat. Vlak voor deze ontmoeting werd Francesco Calzona namelijk aangesteld als nieuwe trainer. Hij had weinig kans om zijn eigen stempel op de selectie te drukken.

Sinds de vorige ontmoeting in Napels zijn de uitslagen iets beter voor de Italianen. Er werd gewonnen van Sassuolo (1-6) en Juventus (2-1), terwijl er tegen zowel Torino als Cagliari met 1-1 gelijk werd gespeeld.

Wedtip Barcelona – Napoli

Barcelona is de favoriet voor dit duel. De Catalanen winnen dit seizoen genoeg wedstrijden, maar het spel is niet altijd goed. Bij Napoli is het onder de nieuwe trainer erg wisselvallig en onvoorspelbaar. Tip: wedden op ‘Ruststand: Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.33 bij Unibet.

Ruststand: Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Atlético Madrid – Internazionale

Atlético Madrid begon uitstekend aan het seizoen. Antoine Griezmann nam de ploeg bij de hand en de club won veel wedstrijden. Sinds de jaarwisseling is de vorm van Griezmann weggezakt en dat is terug te zien in de resultaten. Sinds de eerste ontmoeting met Internazionale (1-0 nederlaag), heeft Atleti slechts één van de vier gespeelde wedstrijden gewonnen.

Real Betis werd met 2-1 verslagen door het team van Diego Simeone. Verder werd er gelijkgespeeld tegen Almería (2-2) en verloren van Athletic Bilbao (3-0) en Cádiz (2-0).

Het Internazionale van Simone Inzaghi doet het geweldig. De Italianen hebben in 2024 alle wedstrijden gewonnen. In de dertien gespeelde duels van 2024 heeft Inter 33 keer gescoord en slechts 5 doelpunten tegen gekregen.

Dankzij deze reeks staat de club soeverein aan kop in de Serie A. Internazionale heeft een voorsprong van ruim zestien punten op Juventus. In de vorige ontmoeting met Atlético werd er met 1-0 gewonnen. Marko Arnautović was toentertijd de gelukkige doelpuntenmaker.

Inzaghi is duidelijk bezig met de wedstrijd tegen Atlético. Afgelopen weekend kregen Lautaro Martínez, Federico Dimarco, Stefan de Vrij en Benjamin Pavard namelijk allemaal rust.

Wedtip Atlético Madrid – Internazionale

Ondanks dat Atlético het thuisvoordeel heeft, wordt Internazionale toch als favoriet gezien. Kijkend naar de vorm van de afgelopen maanden is dat meer dan terecht. De tip: wedden op het eindresultaat ‘Internazionale wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.60 bij Unibet.

Internazionale wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie