Vermoedelijke opstellingen Ajax en Feyenoord

Foto: Vermoedelijke opstellingen Ajax en Feyenoord

Zondag staat de Klassieker op het programma en daarin strijden Ajax en Feyenoord om de koppositie van de Eredivisie. Ajax-trainer John Heitinga lijkt niet al teveel kopzorgen te hebben richting de Eredivisie-kraker, terwijl Arne Slot nog wel een zorgenkindje heeft op de linksbackpositie.

Twijfels over Ajax-middenveld

Heitinga kan bij Ajax over een vrijwel fitte selectie beschikken voor de topper tegen Feyenoord, waardoor het vooral interessant zal zijn voor welk middenveld de oefenmeester gaat kiezen. Daarbij lijkt het vooral te gaan tussen Kenneth Taylor en Davy Klaassen. Het Algemeen Dagblad verwacht dat laatstgenoemde een basisplaats krijgt en Taylor moet plaatsnemen op de bank. Edson Álvarez en Steven Berghuis lijken zeker van hun plek op het middenveld.

Slot dubt over linksbackpositie

Voorin zal Ajax met het gebruikelijke trio Mohammed Kudus, Dusan Tadic en Steven Bergwijn starten. Achterin heeft Heitinga opnieuw een plek ingeruimd voor Calvin Bassey. Owen Wijndal zal als linksback fungeren. Bij Feyenoord is de linksbackpositie juist nog een vraagteken. Slot hoopt dat Quilindschy Hartman op tijd hersteld is van ziekte, want ook Marcos López is niet helemaal fit. Toch denkt de oefenmeester wel dat de Peruaan aan de aftrap tegen Ajax moet kunnen verschijnen.

Op het middenveld verwacht de krant geen verrassingen, waar Sebastian Szymański achter de spits zal spelen. Voorin worden Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi op de vleugels verwacht, terwijl Santiago Giménez in de spits zal beginnen. Gernot Trauner wordt centraal achterin verwacht waardoor Lutsharel Geertruida als rechtsback zal gaan fungeren. Marcus Pedersen zal daardoor opnieuw op de bank moeten beginnen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Berghuis; Kudus, Klaassen, Bergwijn; Tadic.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Lopez; Wieffer, Szymański, Kökcü ; Jahanbakhsh, Giménez, Idrissi.

Eindigt Ajax tegen Feyenoord in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie wint de Klassieker?

  • Ajax
  • Feyenoord
  • Gelijkspel
602+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie