Utrecht reageert op exit Fraser: “Gedrag Henk niet te tolereren”

Foto: Utrecht reageert op exit Fraser: “Gedrag Henk niet te tolereren”

FC Utrecht-directeur Thijs van Es heeft inmiddels gereageerd op het voorval tussen Henk Fraser en Amin Younes, dat resulteerde in een exit van de hoofdtrainer. Fraser zou Younes bij de keel hebben gegrepen tijdens een training.

“Het gedrag van Henk was niet te tolereren”, legt Van Es uit aan het Algemeen Dagblad. “De grens opzoeken mag, maar eroverheen gaan niet. Als een supporter zich misdraagt, krijgt hij een stadionverbod. Als iemand op kantoor gewelddadig gedrag vertoont, wordt hij ontslagen. Een trainer die duidelijk grensoverschrijdend gedrag vertoont is niet te handhaven. Als Henk zelf niet de beslissing had genomen om op te stappen, dan hadden wij dit voor hem gedaan.”

Enkele dagen na het incident vloog Fraser ‘gewoon’ als trainer van Utrecht naar Spanje, maar tijdens het trainingskamp werd de knoop toch doorgehakt: de situatie was onhoudbaar geworden. “Bij zo’n gebeurtenis is zorgvuldig handelen gewenst. We wilden niet uit emotie handelen, maar een gedegen besluit nemen”, zegt Van Es, die uitgebreid met onder meer Frans van Seumeren had overlegd.

Younes ziekgemeld

Younes heeft zich voorlopig ziekgemeld bij Utrecht, zodra de Duitser terugkeert volgt een gesprek. “De speler in kwestie is het slachtoffer. Dat is de insteek van het gesprek”, aldus Van Es, die ontkent dat Fraser ‘al langer onder druk stond’. “We staan gedeeld zesde en zijn bezig aan een uitstekende reeks. We wilden honderd procent door met Henk, dat maakt dit gebeuren zo ongelooflijk tragisch. Ook voor Henk zelf.”

Feyenoord wint in Utrecht na de winter?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Fraser ooit nog een Eredivisieclub krijgen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie