‘Tottenham Hotspur geeft Ajax helder Bergwijn-statement’

Foto: ‘Tottenham Hotspur geeft Ajax helder Bergwijn-statement’

Ajax hoopt in de winterstop Steven Bergwijn los te weken bij Tottenham hotspur. De Nederlander komt in de Premier League amper aan spelen toe en zou dan ook graag verkassen. Volgens Sky Sports is de kans echter nihil dat hij vertrekt.

De aanvaller vertrok in de winterstop van 2020 naar Engeland, maar dat bleek geen gelukkige keuze te zijn. Waar Bergwijn het gevoel had om klaar te zijn voor een hoger niveau, was het voor hem vrijwel onmogelijk om een basisplaats te bemachtigen. Bovendien wist hij zijn gebruikelijke niveau niet te bereiken wanneer hij met invalbeurten enkele kansen kreeg.

Bergwijn besloot de laatste maanden daarom om zich heen te kijken en een vertrek te onderzoeken. Zo had hij achter de schermen contact met Ajax dat hem dolgraag aan de selectie wilde toevoegen als vervanger van David Neres. Daar wil Tottenham Hotspur de komende weken echter een stokje voor steken, want het Engelse medium meldt dat de club hem niet wil laten gaan.

Nieuwe kansen Bergwijn

Onder leiding van de kersverse hoofdtrainer Antonio Conte lijkt de Oranje-international weer nieuwe kansen te krijgen in het basisteam. Zo mocht hij deze week meespelen in het League Cup-duel met West Ham United. Bergwijn was in de 2-1 overwinning goed voor een doelpunt én assist, waarmee hij de clubleiding van de Spurs overtuigde van zijn kwaliteiten.

Bovendien zal de Engelse topclub de selectie zo groot mogelijk willen houden, gezien wat de club de laatste weken meemaakte. Door een heftige corona-uitbraak bleek het zelfs voor Tottenham Hotspur ingewikkeld te zijn om een fitte selectie op de benen te brengen. De komende maanden valt niet uit te sluiten dat het opnieuw met dergelijke problemen te maken krijgt.

Maakt Bergwijn de openingstreffer tegen Crystal Palace? Profiteer van een odd van 7.50!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Verwacht je dat Bergwijn deze winter naar Ajax komt?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
323+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie