“Ten Hag vernederde Ronaldo, het was een gebrek aan respect”

Foto: “Ten Hag vernederde Ronaldo, het was een gebrek aan respect”

De nijpende situatie van Cristiano Ronaldo bij Manchester United komt mede op het conto van Erik ten Hag. Dat vindt Paulo Futre, die stelt dat de trainer Ronaldo heeft ‘vernederd’.

Future ontving een award bij de Thinking Football Summit, een voetbalconferentie. De aanvaller van weleer, die twee keer werd verkozen tot Portugees Speler van het Jaar, kreeg vragen over de situatie van Ronaldo bij United.

“Ik heb nooit een trainer gezien die Ronaldo twee minuten voor tijd opdroeg om in te vallen. Daarmee creëer je een conflict”, refereerde Futre naar het moment dat Ronaldo weigerde in te vallen tegen Tottenham Hotspur. “Het is een gebrek aan respect. Hij heeft vijf keer de Gouden Bal gewonnen. Zo’n speler laat je niet invallen met twee minuten op de klok. Je kunt hem natuurlijk wel op de bank zetten, maar dan laat je hem vijftien of twintig minuten invallen om hem vertrouwen te geven. Als ik hem was, zou ik ook niet willen invallen, al was ik wat rebelser dan hij.”

Futre hoopt dat Ronaldo Portugal op het WK naar grote hoogte kan stuwen. “Ik verwacht dat Ronaldo als echte nummer 9 gaat spelen, een type-Mário Jardel. Hij is iemand die rondloopt in het zestienmetergebied, dicht bij de centrumverdedigers blijft en wacht op een voorzet van een van onze sterspelers. Hij springt niet meer vier meter hoog, maar nog wel drie meter, en veel verdedigers kunnen dat niet. Hem kennende is hij op zoek naar revanche. De beste revanche zou zijn om wereldkampioen te worden.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie