Spurs verspeelt zege, Valencia dankt Kluivert

Tottenham Hotspur heeft maandagavond twee dure punten gemorst in de Engelse Premier League. De Londenaren verspeelden in de slotfase een voorsprong bij Everton: 1-1.

Spanning om te snijden in Premier League

Tottenham begon de wedstrijd op Goodison Park met Cristian Stellini als eindverantwoordelijke. Hij zwaait voorlopig de scepter na het ontslag van Antonio Conte. In de eerste helft zal de interim-manager totaal niet onder de indruk zijn geweest. Er werd voor rust maar één keer op doel geschoten en die poging kwam op naam van Amadou Onana, maar Spurs-doelman Hugo Lloris bracht redding.

In de 58ste minuut kwam Everton met tien man te staan. Abdoulaye Doucouré ging behoorlijk over de schreef met een tackle op Harry Kane en werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Tottenham kreeg zodoende een serieus voordeel in de schoot geworpen en dat resulteerde tien minuten voor tijd in de 0-1. Kane schoot vanaf de penaltystip raak en leek daarmee matchwinner te worden.

Vlak voor tijd ging het alsnog mis voor Spurs. Lucas Moura kreeg óók rood, waardoor de slotfase met tien tegen tien werd afgemaakt. De club uit Liverpool profiteerde dankbaar. Op schitterende wijze schoot Michael Keane de 1-1 tegen de touwen. Tottenham (vierde) komt daardoor op vijftig punten, net als Newcastle United (derde) en Manchester United (vijfde).

Scoreverloop: (68′) H. Kane (strafschop), 1-1 (90′) M. Keane

Primera División: Valencia dankt Kluivert

Ook in de Spaanse Primera División werd maandagavond een wedstrijd gespeeld. Valencia knokte zich in extremis naar een 1-1 gelijkspel tegen Rayo Vallecano.

Santi Comesana leek de matchwinner te worden in de sinaasappelstad. Al na negen minuten zorgde hij voor de voorsprong voor Rayo Vallecano, maar vlak voor tijd viel de gelijkmaker dan toch nog. Justin Kluivert redde een punt voor Valencia door een penalty te verzilveren.

Scoreverloop: 0-1 (9′) S. Comesana, 1-1 (82′) J. Kluivert (strafschop)