Ruud van Nistelrooy: ‘Hij is mijn voorbeeld’

Foto: Ruud van Nistelrooy: ‘Hij is mijn voorbeeld’

Ruud van Nistelrooy timmert dit seizoen aan de weg als trainer van Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en de verwachtingen zijn eigenlijk best hooggespannen. Als speler werkte de spits samen met onder meer Alex Ferguson, Fabio Capello, Louis van Gaal en Bert van Marwijk. 

“Maar Bobby Robson is, zeker in alles buiten het spel op het veld om, mijn voorbeeld”, zegt Van the Man in een interview met Voetbal International. “Er zijn schitterende boeken over hem, er is een prachtige docu: More Than a Manager en ik heb hem zelf een jaar mogen ervaren. In alles is hij een gentleman en zijn humor is niet te evenaren. Mijn boetesysteem komt ook van hem. Een autoritaire trainer geeft een boete omdat een speler iets doet wat niet hoort. Maar om daar een kwinkslag aan te geven, dat beheerste Robson als geen ander. Van een straf maakte hij iets leuks. En voordat hij de opstelling bekendmaakte, nam hij degene die niet speelden even apart.”

De voormalige goalgetter gaat verder: “Hij gaf je het gevoel dat hij altijd met je bezig was. Hoe hij de kaders bepaalde en hoe hij met discipline, succes, tegenslag, het team en het individu omging, daarin was Robson een meester. Echt briljant. Dan hoor je weleens: Daarbuiten moest je hem ook niets vragen. Ja, hij deed wat minder aan tactiek. Maar zijn teams hadden succes, alleen al doordat hij alles managede. Voor het andere had hij soms ook mensen. Je kunt niet alles.”

Van Nistelrooy heeft overigens méér voorbeelden: “Trainers die mij aanspreken zijn bijvoorbeeld Diego Simeone en Marcelo Bielsa. Simeone vanwege de manier waarop hij zijn team prepareert. De bereidheid die zijn teams hebben, dat is zijn handtekening. Zijn stijl is heel duidelijk. Zelf ben ik anders langs de lijn, maar dat je kunt zien dat dit een Simeone-ploeg is, vind ik heel mooi.”

Verdien 2.10 keer je inleg als Jong PSV op 10 januari van Almere City wint!

Goed voorbeeld?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie