‘Ronald Koeman zet tweetal uit Oranje-selectie’

Foto: ‘Ronald Koeman zet tweetal uit Oranje-selectie’

Het Nederlands elftal werd vrijdag op het WK uitgeschakeld door Argentinië. Daarmee kwam er ook een eind aan het dienstverband van Louis van Gaal. Volgens Pierre van Hooijdonk is het voor zijn opvolger Ronald Koeman tijd om een tweetal Oranje-internationals niet meer op te roepen.

Aan tafel bij de NOS laat Van Hooijdonk weten wie hij vindt dat Koeman niet meer moet oproepen. “Er zijn er niet zo veel die op een dusdanige leeftijd zitten dat er doorgeselecteerd moet worden. Ik denk dat Daley Blind en Davy Klaassen spelers zijn waar je onderhand wel andere spelers voor kunt gaan oproepen.”

Volgens de oud-international zijn er voldoende alternatieven voor het tweetal. “Malacia zit erachter en Gravenberch, Taylor en Simons zijn middenvelders, dus ik denk dat voor hen het einde nabij is.”

Koeman wijzigt systeem

De Telegraaf verwacht ook dat Koeman het systeem van Louis van Gaal drastisch zal omgooien. “Wie wel kritisch naar het Nederlands elftal durft te kijken, ziet dat er met een beetje goede wil twee aardige helften zijn gespeeld (tegen voetbaldreumes Qatar en Team USA), Nederland twaalf minuten serieus meedeed tegen Argentinië en alleen PSV-parel Cody Gakpo in de groepsfase indruk maakte. Veel erger nog dan de bijrol is de reputatieschade die het Nederlandse voetbal internationaal opliep.”

Volgens het Telegraaf-duo Valentijn Driessen en Mike Verweij is er dan ook een koerswijziging aanstaande. “Een geluk bij een ongeluk is dat Van Gaal in Qatar de weg heeft geplaveid voor een terugkeer naar de Hollandse School onder zijn opvolger Ronald Koeman. Die bereikte in 2019 de finale van de Nations League door eind 2018 Duitsland (3-0) en toenmalig wereldkampioen Frankrijk (2-0) te verslaan. Door vier verdedigers en buitenspelers op te stellen, nadat hij eerder had ingezien dat 1-5-3-2 een doodlopende weg is.”

Weet Kroatië ook Argentinië te verrassen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Koeman afscheid nemen van Blind en Klaassen?

  • Ja, die hebben hun beste tijd gehad
  • Nee, zijn met hun ervaring nog wel van waarde
49621+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie